Καραβίας: Σχέδιο που θα επιτρέψει στη Eurobank να επιστρέψει στην ευρωπαϊκή κανονικότητα

18 mins read

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Eurobank μιλώντας στα Βραβεία Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας “Growth Awards” προανήγγειλε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο με το οποίο η τράπεζα θα επιστέψει στην ευρωπαϊκή κανονικότητα.

«Τα τελευταία χρόνια η συζήτηση όποτε έρχεται στις τράπεζες αφορά την κληρονομιά της μεγάλης ύφεσης, δηλαδή το απόθεμα μη εξυπηρετούμενων δανείων. Όπως ξέρετε, η Eurobank έχει παρουσιάσει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο που θα μας επιτρέψει να επιστρέψουμε σχετικά γρήγορα στην ευρωπαϊκή κανονικότητα. Αποφασίσαμε την επιτάχυνση της διαδικασίας απαλλαγής από το βάρος των μη εξυπηρετούμενων δανείων με ένα βασικό στόχο: να αφήσουμε πίσω μας το πρόβλημα και να εστιάσουμε με όλους μας τους πόρους, ανθρώπινους και οικονομικούς, στη στήριξη της πραγματικής οικονομίας», επεσήμανε.

«Ο ψηφιακός μετασχηματισμός δεν είναι ένα μεμονωμένο γεγονός. Είναι ένα ταξίδι με πολλές στάσεις αλλά και με εναλλακτικές διαδρομές. Την εμπειρία αυτή την αποκτάμε καθημερινά ως Τράπεζα καθώς ο κλάδος μας είναι από εκείνους που κατεξοχήν επηρεάζονται από το νέο ψηφιακό κόσμο. Δεν είναι εύκολο. Χρειάζονται πόροι, ανθρώπινοι και οικονομικοί, και πρέπει να τους εξασφαλίσουμε μέσα στην πιο δύσκολη συγκυρία. Καταβάλουμε κάθε προσπάθεια, γιατί πιστεύουμε πως όση σημασία έχει να ξεπεράσουμε την κρίση άλλη τόση έχει την επόμενη μέρα να συμβαδίζουμε με τις παγκόσμιες εξελίξεις στον τομέα μας– πολύ περισσότερο για τη Eurobank που παραμένει ένας διεθνής τραπεζικός Όμιλος. Τα τελευταία τρία χρόνια επενδύσαμε πάνω από €150 εκ. για τις τεχνολογικές μας υποδομές, γιατί έχουμε θέσει ένα στόχο που αποτελεί ταυτόχρονα δέσμευση: να γίνουμε η πιο άμεση, φιλική και ψηφιακά ώριμη τράπεζα στην Ελλάδα», προσέθεσε.

«Το αμέσως επόμενο διάστημα θα ανακοινώσουμε μια νέα πρωτοβουλία της Τράπεζας. Δημιουργούμε ένα κέντρο ψηφιακής γνώσης και διασύνδεσης για τους επιχειρηματίες που θέλουν να εξελίξουν περαιτέρω την επιχείρηση τους. Θέτουμε στη διάθεσή τους πληροφορίες, εργαλεία και το συνολικό «ψηφιακό οικοσύστημα» της Τράπεζας για την δική τους ανάπτυξη. Μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις, όπως θα δείτε σε λίγο με αριθμούς στην έρευνά μας, έχουν σημαντικά βήματα να κάνουν. Με όχημα ένα ευρύ φάσμα εργαλείων θα έχουν την ευκαιρία να εξοικειωθούν – χωρίς κόστος, ως δική μας συνεισφορά στην επιχειρηματική κοινότητα – σε όλα τα στάδια του ψηφιακού μετασχηματισμού και σε όλα τα πεδία. Στην προσπάθεια αυτή συνεργαζόμαστε με κορυφαίους εταίρους, στρατηγικούς και επιστημονικούς συνεργάτες – αναφέρω ενδεικτικά μόνο ότι έχουμε ήδη συμφωνήσει με την Google που θα είναι εταίρος και συμπαραστάτης μας σε αυτή την πρωτοβουλία», είπε για την πολυαναμενόμενη συμφωνία.

Facebook Comments