Μάνος για ηλεκτροκίνηση στην Ελλάδα: «Επαρκές το δίκτυο διανομής ακόμα και με τους ενισχυμένους στόχους»

9 mins read

Χωρίς προβλήματα αναμένεται η δυνατότητα του δικτύου του ΔΕΔΔΗΕ να “σηκώσει” τους φορτιστές που χρειάζονται για το μέλλον της ηλεκτροκίνησης στη χώρα μας, όπως δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος του διαχειριστή, Αναστάσιος Μάνος, στο 6ο Συνέδριο Ηλεκτροκίνησης.

Σύμφωνα με το energypress.gr ο κ. Μάνος τόνισε ότι ακόμα και με τον αυξημένο στόχο του ΕΣΕΚ για 800.000 οχήματα, δεν τίθεται θέμα επάρκειας του δικτύου διανομής. Μάλιστα, το δίκτυο είναι σε θέση να καλύψει ακόμα και παραπάνω αριθμούς. Ο διαχειριστής έχει προγραμματίσει ήδη σημαντικές επενδύσεις ώστε να είναι μπροστά από τις εξελίξεις και από τους αυξημένους στόχους διείσδυσης σε ότι αφορά τους υποσταθμούς, το δίκτυο κτλ.

Χαρακτηριστικό είναι ότι οι υποσταθμοί στην Αττική έχουν δυναμικότητα 7,2 γιγαβάτ με μέγιστη απαιτούμενη ισχύ 3,55 γιγαβάτ, άρα υπάρχει περιθώριο 51% στο δίκτυο διανομής, ενώ όπως  συμπλήρωσε ο κ. Μάνος προγραμματίζεται άλλο ένα γιγαβάτ στην Αττική για 45.000 παραπάνω φορτιστές.

Ο επικεφαλής του ΔΕΔΔΗΕ επικαλέστηκε και μια ανέκδοτη ιστορία: «Μας προσέγγισε μια εταιρεία με παράπονα για τις καθυστερήσεις από την πλευρά του ΔΕΔΔΗΕ για την εγκατάσταση 50 φορτιστών. Μετά από εξέταση τους απαντήσαμε ότι από τις 50 περιπτώσεις μόλις 1-2 ήταν ευθύνη δική μας, ενώ στις υπόλοιπες έφταιγαν αδειοδοτικά θέματα, λάθη σε δηλώσεις, παράνομα κτήρια και άλλα ζητήματα που δεν σχετίζονται με το διαχειριστή».

Facebook Comments