Μέχρι αύριο η προθεσμία για το airbnb

9 mins read

Αύριο λήγει η προθεσμία για τη δήλωση επαγγελματικού λογαριασμού, τη δήλωση των βραχυχρόνιων μισθώσεων στο μητρώο ακινήτων, αλλά και για όσα ζευγάρια επιθυμούν να υποβάλουν χωριστές δηλώσεις.

Για όσους ξεχάσουν να δηλώσουν επαγγελματικό λογαριασμό ή τα στοιχεία μίσθωσης των ακινήτων τους, θα υπάρξουν τσουχτερά πρόστιμα. Ειδικότερα:

• Επαγγελματικό τραπεζικό λογαριασμό θα πρέπει να δηλώσουν οι επιχειρήσεις και οι ελεύθεροι επαγγελματίες που είναι υποχρεωμένοι βάσει νόμου να αποδέχονται πληρωμές με κάρτα, εντολές άμεσης χρέωσης, μεταφορές πίστωσης, πάγιες εντολές, καθώς και συναλλαγές με μετρητά. Εάν δεν το πράξουν, απειλούνται με πρόστιμα 1.000 ευρώ. 

• Οι ιδιοκτήτες ή οι διαχειριστές ακινήτων θα πρέπει να δηλώσουν τις βραχυχρόνιες μισθώσεις τύπου Airbnb, διαφορετικά θα βρεθούν αντιμέτωποι με πρόστιμο ύψους 5.000 ευρώ. Στις αρχές Μαρτίου η φορολογική διοίκηση αναμένεται να προχωρήσει σε στοχευμένους ελέγχους.

• Αύριο λήγει η προθεσμία και για όσα ζευγάρια επιθυμούν να υποβάλουν χωριστές δηλώσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες, δύο ημέρες πριν από τη λήξη της προθεσμίας έχουν υποβληθεί 13.000 αιτήσεις. Τα ζευγάρια μπορούν μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου να γνωστοποιήσουν την επιθυμία τους στη φορολογική διοίκηση. Η εφαρμογή θα παραμείνει ανοικτή και μετά την 28η Φεβρουαρίου για τους φορολογούμενους που συνάπτουν ή δηλώνουν γάμο μετά τις 28 Φεβρουαρίου.

Facebook Comments