ΑρχικήΟικονομίαΜητσοτάκης: «Πολύ καλή η απόδοση της οικονομίας- Ουδέποτε η Θεσσαλονίκη είχε μία...

Μητσοτάκης: «Πολύ καλή η απόδοση της οικονομίας- Ουδέποτε η Θεσσαλονίκη είχε μία τέτοια πολυδιάστατη παρέμβαση»

«Η πολύ καλή απόδοση της οικονομίας η οποία αναπτύσσεται γρήγορα πιστοποιήθηκε από όλους τους παραγωγικούς φορείς», είπε από τη Θεσσαλονίκη ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο κ. Μητσοτάκης, που συναντήθηκε  με εκπροσώπους τους και για την πόλη της Θεσσαλονίκης τόνισε, ότι ουδέποτε στο παρελθόν είχε μία τέτοια πολυδιάστατη παρέμβαση ως προς τα έργα που δρομολογούνται σήμερα, μετά των τέλος των συναντήσεων που είχε με εκπροσώπους φορέων για την πορεία των μεγάλων έργων στην περιοχή.

“Αν κάτι μπορεί σήμερα να αντισταθμίσει αυτό το σκοτεινό κλίμα το οποίο λογικό είναι να επικρατεί στην ελληνική κοινωνία, λόγω των καταστροφικών πυρκαγιών, ειδικά στην περιοχή του Εβρου, αυτό μπορεί να είναι μόνο η πολύ καλή απόδοση της οικονομίας μας, η οποία και πάλι πιστοποιήθηκε από όλους τους παραγωγικούς φορείς”, επισήμανε ο κ. Μητσοτάκης και συνέχισε:”Μία οικονομία η οποία αναπτύσσεται γρήγορα, ένας τουρισμός ο οποίος φαίνεται να διανύει μία εξαιρετικά καλή χρονιά, οι εξαγωγές οι οποίες αυξάνονται και ταυτόχρονα πολλές νέες επενδύσεις, οι οποίες δρομολογούνται, σημαντικές επενδύσεις που αφορούν και την πόλη της Θεσσαλονίκης”.

Αναφερόμενος στα έργα της Θεσσαλονίκης τόνισε πως “η αλήθεια είναι ότι ουδέποτε η Θεσσαλονίκη είχε στο παρελθόν βιώσει μία τέτοια πολυδιάστατη παρέμβαση, ως προς τα έργα τα οποία δρομολογούνται σήμερα στην πόλη“.

Για το Μετρό Θεσσαλονίκης είπε ότι θα ολοκληρωθεί μαζί με την επανατοποθέτηση των αρχαίων στους σταθμούς από τους οποίους αφαιρέθηκαν.

Για τον οδικό άξονα fly over σημείωσε ότι έχει ήδη δρομολογηθεί και η κατασκευή του αναμένεται να ξεκινήσει πριν το τέλος του έτους και υπογράμμισε:

“Αντιλαμβανόμαστε απόλυτα ότι η κατασκευή ενός τέτοιου μεγάλου και σημαντικού έργου για την πόλη είναι πιθανόν να δημιουργήσει κάποιες πρόσκαιρες αναστατώσεις, όσον αφορά στη λειτουργία της Θεσσαλονίκης και για αυτό σκοπεύουμε να κάνουμε μία σειρά από παρεμβάσεις, υπό το συντονισμό του αρμόδιου υφυπουργού, έτσι ώστε η ζωή και η κίνηση στην πόλη να είναι όσο το δυνατό πιο εύκολη στο πλαίσιο των παρεμβάσεων που είναι εφικτές να γίνουν.

Θέλω, όμως, όλοι οι Θεσσαλονικείς να αντιληφθούν ότι το έργο του fly over είναι μία πολύ σημαντική δημόσια δαπάνη για την πόλη. Μιλάμε για ένα δρόμο, ο οποίος θα είναι δωρεάν, έναν δρόμο χωρίς διόδια, ο οποίος όταν ολοκληρωθεί πραγματικά θα αποσυμφορηθεί, σε συνδυασμό με το Μετρό, την κυκλοφορία της πόλης και θα μιλάμε για μία διαφορετική Θεσσαλονίκη”.