Πειραιώς: ΑΜΚ έως €1,38 δισ. αποφάσισε το Δ.Σ.

13 mins read

Aπόφαση για αύξηση μετοχικού κεφαλαίου 1,38 δισ. ευρώ έλαβε το διοικητικό συμβούλιο της τράπεζας Πειραιώς.

Η ΑΜΚ θα πραγματοποιηθεί με την έκδοση 1,2 δισεκατομμυρίων νέων μετοχών οι οποίες θα διατεθούν με ενδεικτικό εύρος τιμών από 1 έως 1,15 ευρώ. Το 85% των μετοχών θα διατεθεί στο εξωτερικό και το 15% με ιδιωτική τοποθέτηση στην Ελλάδα. Στις 21 Απριλίου ανοίγει το βιβλίο προσφορών.

H ενσώματη καθαρή θέση της τράπεζας, μετά την ΑΜΚ και την εξυγίανση, θα ανέλθει μεταξύ 4,85 και 4,98 δισ. ευρώ, ενώ η τιμή διάθεσης, ως προς την ενσώματη λογιστική αξία (price/tangible book value), θα κινηθεί μεταξύ 0,31 με 0,325.

Επιπρόσθετα, το Δ.Σ. της Πειραιώς ενέκρινε την παροχή προτιμησιακής μεταχείρισης για τους Έλληνες υφιστάμενους μετόχους που θα συμμετέχουν στη δημόσια εγγραφή (ελληνικό βιβλίο). Ειδικότερα, θα δοθεί η δυνατότητα να λάβουν όσες νέες μετοχές απαιτούνται για να διατηρήσουν αμετάβλητο το ποσοστό τους στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας συμμετοχών, μετά την ΑΜΚ. Σύμφωνα με πληροφορίες ως «παλαιοί» μέτοχοι θεωρούνται όσοι είχαν μετοχές πριν την αναστολή διαπραγμάτευσης του τίτλου για το reverse split, δηλαδή την περασμένη Τρίτη.

Το 85% των νέων μετοχών θα διατεθεί, μέσω ιδιωτικής τοποθέτησης, σε ξένους επενδυτές, ενώ το 15% μέσω δημόσιας προσφοράς σε εγχώριους ειδικούς και μη επενδυτές.

Η συνδυασμένη προσφορά αναμένεται να ξεκινήσει στις 21 Απριλίου, εφόσον εγκριθεί, τις προσεχείς ημέρες, το ενημερωτικό δελτίο, ώστε να μπορεί να διατεθεί από την Τρίτη 20 Απριλίου. Το βιβλίο για την ιδιωτική τοποθέτηση στο εξωτερικό και τη δημόσια προσφορά στην Ελλάδα θα μείνει ανοικτό ως τις 23 Απριλίου.

Η τιμή, που θα προκύψει από το βιβλίο προσφορών, θα αποτελέσει και την τελική τιμή διάθεσης για την δημόσια προσφορά στην Ελλάδα. Υπενθυμίζεται ότι οι συμμετέχοντες στην ελληνική προσφορά θα εγγράφονται στο ανώτατο όριο του εύρους τιμών, αλλά το οριστικό ποσό εγγραφής τους θα υπολογίζεται με την τελική τιμή διάθεσης. Η απόφαση για τη κατανομή των νέων μετοχών και την ολοκλήρωση της ΑΜΚ αναμένεται εντός του πρώτου 10ημέρου του Μαίου.

Πηγή: MarketNews.gr

Facebook Comments