Πωλείται η σοκολατοβιομηχανία ΙΟΝ – Κοντά στην απόκτηση της ο Σπύρος Θεοδωρόπουλος

10 mins read

Πολύ κοντά στην εξαγορά της σοκολατοποιίας ΙΟΝ βρίσκεται ο επιχειρηματίας Σπύρος Θεοδωρόπουλος.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Euro2day.gr, ο επιχειρηματίας ενδέχεται να συμπράξει και με άλλα επενδυτικά κεφάλαια, με στόχο τη δημιουργία ενός ισχυρού ομίλου τροφίμων, με σημαντικό αποτύπωμα και μερίδιο αγοράς στην Ελλάδα, αλλά και με έντονη εξαγωγική δραστηριότητα.

Εφόσον ολοκληρωθεί με επιτυχία το deal, προστίθεται ένα ακόμη ισχυρό asset στο χαρτοφυλάκιο που ελέγχει.

Υπενθυμίζεται ότι μόλις την προηγούμενη εβδομάδα ανακοινώθηκε η είσοδος του επιχειρηματία, από κοινού με το EOS Capital του Απόστολου Ταμβακάκη, στην «Ελληνικοί Χυμοί». Λίγο πριν είχε προχωρήσει σε Δημόσια Πρόταση για την εξαγορά του συνόλου των μετοχών της Nίκας. Των παραπάνω κινήσεων προηγήθηκε η αποεπένδυση από την Chipita, που πέρασε στη Mondelez.

Στο τιμόνι της ΙΟΝ βρίσκεται η Τίνα Κωτσιοπούλου, ανιψιά του αείμνηστου ιδρυτή της εταιρείας «Αδελφοί Ι. Κωτσιόπουλοι», Γιάννη Κωτσιόπουλου.

Τη στρατηγική και το όραμα της δημιουργίας ενός ισχυρού ελληνικού ομίλου τροφίμων ασπάζεται και η διοίκηση της ιστορικής και υγιούς οικονομικά σοκολατοβιομηχανίας, η οποία επιμένει (σ.σ. απορρίπτοντας προτάσεις εξαγοράς από ξένους ομίλους) για δεκαετίες στην ελληνικότητα της επιχείρησης, με παράλληλη έντονη εξαγωγική δραστηριότητα σε 17 χώρες.

Ο κύκλος εργασιών της ΙΟΝ το 2020 ανήλθε σε 118,9 εκατ. ευρώ, η εταιρεία είναι ελεύθερη βαρών και κατατάσσεται στις 60 μεγαλύτερες ελληνικές βιομηχανίες, παράμετροι που θα καθορίσουν το τίμημα της εξαγοράς.

Facebook Comments