Στα 6,945 δισ. ευρώ διαμορφώθηκε το πλεόνασμα του προϋπολογισμού στο 11μηνο Ιανουαρίου-Νοεμβρίου. Σύμφωνα με τα στοιχεία της εκτέλεσής του που ανακοινώθηκαν από το υπουργείο Οικονομικών τα καθαρά έσοδα εμφάνισαν  υπέρβαση 380 εκατ. ευρώ έναντι του στόχου και οι δαπάνες συγκρατήθηκαν κατά 1,885 δισ. ευρώ.

«Ο προϋπολογισμός συνεχίζει να εκτελείται με πλεόνασμα μεγαλύτερο των προβλέψεων. Σε σχέση με την Εισηγητική Έκθεση του 2020 είχαμε μια υπέρβαση φορολογικών εσόδων κατά 117 εκατ. ευρώ. Το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων παρουσιάζει επίσης αξιόλογη βελτίωση ως προς τα έσοδα, ενώ δεν έχει ακόμα αναταχθεί η υποκτέλεση στις δαπάνες που παρουσιάζεται από την αρχή του έτους», σημείωσε  ο αρμόδιος υφυπουργός Θεόδωρος Σκυλακάκης σχολάζοντας τα στοιχεία.

Παράλληλα, ο κ. Σκυλακάκης άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο για αύξηση του κονδυλίου του επιδόματος θέρμανσης εφόσον αυτό απαιτηθεί καθώς ήδη οι αιτήσεις ξεπερνούν τις 500.000. Σύμφωνα με πληροφορίες μπορεί να χρειαστεί ένα πρόσθετο κονδύλι 5-10 εκατ. ευρώ από τα 68 που έχουν προϋπολογιστεί.