Σταϊκούρας: Σε μετρητά το μέρισμα, η νέα φορολοταρία και η 13η σύνταξη

11 mins read

«Τέλος του έτους θα χορηγηθεί το επίδομα θέρμανσης και ανάλογα με τα περιθώρια θα δούμε μήπως δοθεί ένα extra κονδύλι και για τον Ιανουάριο», επεσήμανε ο υπουργός Οικονομικών.

Ο Χρήστος Σταϊκούρας μίλησε το πρωί στην εκπομπή «Τώρα ότι συμβαίνει» στο OPEN με την Φαίη Μαυραγάνη και διευκρίνισε για το κοινωνικό μέρισμα «ότι την εβδομάδα αυτή θα βγει η απόφαση για το μέρισμα. Θα δοθεί σε συγκεκριμένες ευάλωτες ομάδες, σε χρήμα και στο χέρι και δεν θα είναι μόνιμου χαρακτήρα».

Για τα αναδρομικά απάντησε: «Θα τα πληρώσουμε λαμβάνοντας υπόψιν τις δημοσιονομικές προτεραιότητες και το δημοσιονομικό περιθώριο. Όσον αφορά το ύψος των αναδρομικών, αυτό θα το δούμε».

Για τον ΕΝΦΙΑ υπογράμμισε: «Ότι για την ώρα έχουμε μειώσει τον ΕΝΦΙΑ μέχρι τώρα 22%.Εχουμε υποσχεθεί προεκλογικά 30%. Εκτιμούμε ότι θα μειώσουμε τον ΕΝΦΙΑ.Τον Μάιο του 2020 θα έχουμε εικόνα για το πόσο θα μειώσουμε περαιτέρω τον ΕΝΦΙΑ».

Για την 13η σύνταξη είπε «ότι θα διατηρηθεί το κονδύλι των 800 εκατομμυρίων για τους συνταξιούχους».

Για το φορολογικό νομοσχέδιο αποκάλυψε «ότι θα εξαιρούνται από την υποχρέωση των ηλεκτρονικών δαπανών και τα ποσά που καταβάλονται για διατροφή διαζυγίου ,αλλά και τις δωρεές προς το Δημόσιο και τα ιδρύματα».Επίσης ανέφερε «ότι θα περιλαμβάνει και διατάξεις για τα ηλεκτρονικά βιβλία και ηλεκτρονική τιμολόγηση».

Επιβεβαίωσε το δημοσίευμα για μαζική παραγραφή οφειλών μέχρι 10 ευρώ στην εφορία λέγοντας ότι «ότι ισχύει αυτή η πληροφορία. Αφορά 536.000 οφειλέτες».

Για την φορολοταρία σχολίασε «ότι αυτή δεν απέδωσε τα αναμενόμενα.Θα προχωρήσουμε σε μια νέα φορολοταρία,όπου θα δίνουμε παροχές σε είδος,όπως αυτοκίνητα,κάρτες απεριορίστων διαδρομών σε λεωφορεία».

Facebook Comments

Τελευταία Νέα