ΑρχικήΟικονομίαΣχέδια για την έκδοση 10ετούς ομολόγου εντός του Μαρτίου

Σχέδια για την έκδοση 10ετούς ομολόγου εντός του Μαρτίου

Σύμφωνα με την Καθημερινή, τα σχέδια για την έκδοση ενός δεκαετούς ομολόγου, που είχαν “παγώσει” εδώ και ένα χρόνο, ξαναζεσταίνει τώρα το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης.
Πιθανός χρονικός ορίζοντας ο Μάρτιος.
Η έκδοση θα αφορά βεβαίως ένα χαμηλό ποσό και αναμένεται να πραγματοποιηθεί σε “προστατευμένο” περιβάλλον (όπως έγινε και με το 5ετές που προηγήθηκε), αποσκοπώντας κυρίως στη δημιουργία θετικών εντυπώσεων, ενώ η τελική απόφαση για την υλοποίησή της τελεί υπό προϋποθέσεις, που δεν είναι ακόμη διασφαλισμένες.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η Καθημερινή, από πηγές που γνωρίζουν τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς, της μεγάλης απόφασης για την έκδοση του πρώτου 10ετούς ομολόγου μετά την υπαγωγή της χώρας στα μνημόνιΑ, πρέπει να προηγηθούν τρία σημαντικά βήματα: Έγκριση από τους θεσμούς του διάδοχου σχήματος του νόμου Κατσέλη, έγκριση του νέου πλαισίου για τη μείωση των κόκκινων δανείων και μια θετική απόφαση του Eurogroup της 11ης Μαρτίου για την εκταμίευση του 1 δισ. ευρώ στην Ελλάδα και την επιτυχή ολοκλήρωση της δεύτερης μεταμνημονιακής αξιολόγησης.