ΑρχικήΟικονομίαΤτΕ: Τα 9 δισ ευρώ αγγίζουν τα «κόκκινα» δάνεια των τραπεζών στο...

ΤτΕ: Τα 9 δισ ευρώ αγγίζουν τα «κόκκινα» δάνεια των τραπεζών στο εξωτερικό

Στο ύψος των 9 δισ ευρώ φτάνουν τα “κόκκινα” δάνεια ύψους περίπου 9 δισ. ευρώ που καταγράφονται στους ισολογισμούς των ελληνικών τραπεζών από τις θυγατρικές τους στο εξωτερικό.
Τα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) δείχνουν ότι στο τέλος Σεπτεμβρίου τα Μη Εξυπηρετούμενα Ανοίγματα των ελληνικών τραπεζών μειώθηκαν στα 93,04 δισ. ευρώ από 97,57 δισ. ευρώ, που ήταν στο τέλος Ιουνίου.
Για την ίδια περίοδο, τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος δείχνουν μία μεγαλύτερη υποχώρηση στα 84,7 δισ. ευρώ από 88,8 δισ. ευρώ αντιστοίχως.
Η διαφορά αυτή μεταξύ των στοιχείων ΕΚΤ και ΤτΕ  η οποία στο εννεάμηνο φθάνει τα 8,4 δισ. ευρώ (93,04 – 84,7), αντιπροσωπεύει κατά κύριο λόγο τα Μη Εξυπηρετούμενα Δάνεια των ελληνικών τραπεζών στο εξωτερικό, τα οποία δεν περιλαμβάνονται στα στοιχεία που παρακολουθεί η TτΕ.
Τέλος, όσον αφορά στο ποσοστό κάλυψης των «κόκκινων» δανείων, τα στοιχεία της ΕΚΤ δείχνουν ότι στην Ελλάδα το ποσοστό των προβλέψεων που έχουν διενεργήσει οι τράπεζες φθάνει το 51,2% του συνόλου των «κόκκινων» δανείων, έναντι ποσοστού 61,1% κατά μέσο όρο στην Ευρωζώνη.