Τα μυστικά για μία «αναίμακτη» Black Friday

12 mins read

Καμπανάκι για τους κινδύνους που κρύβουν οι αγορές, με αφορμή την Black Friday από το SafeLine.gr, την Ανοιχτή Γραμμή για το παράνομο περιεχόμενο στο διαδίκτυο του «Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας».

Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται το διαδικτυακό εμπόριο εν όψει των μεγάλων προσφορών όπως είναι η Black Friday, που έρχεται σε λίγες ημέρες. Η SafeLine.gr, ζητά από τους διαδικτυακούς καταναλωτές, ιδιαίτερα από εκείνους που δεν είναι εξοικειωμένοι με την τεχνολογία, να είναι ιδιαιτέρως προσεκτικοί. Παράλληλα, συνιστάται οι συναλλαγές να πραγματοποιούνται με εταιρείες που οι καταναλωτές τις γνωρίζουν και τις εμπιστεύονται.

«Ελέγξτε στο κάτω μέρος της ιστοσελίδας αν υπάρχουν όροι χρήσης, πολιτική απορρήτου, πολιτική επιστροφών, τηλέφωνο επικοινωνίας. Εξίσου σημαντικό είναι να διαβάζετε τις συστάσεις άλλων πελατών προκειμένου να διαμορφώσετε πλήρη εικόνα για την επιχείρηση», αναφέρεται μεταξύ άλλων στην  ανακοίνωση.

Πως πληρώνουμε τις αγορές μας

Επίσης η οδηγία είναι να προτιμώνται τρόποι πληρωμής που παρέχουν μεγαλύτερη ασφάλεια και ευελιξία όπως αντικαταβολή, χρεωστική ή πιστωτική κάρτα και το PayPal, ενώ πρέπει να αποφεύγεται η τραπεζική κατάθεση.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση, «μια νεότερη έκδοση διαδικτυακών απατών αγορών περιλαμβάνει τη χρήση πλατφορμών μέσων κοινωνικής δικτύωσης για τη δημιουργία ψεύτικων διαδικτυακών καταστημάτων. Ανοίγουν το κατάστημα για λίγο, πουλώντας συχνά ψεύτικα επώνυμα ρούχα ή κοσμήματα. Ο καλύτερος τρόπος για να εντοπίσετε έναν ψεύτικο έμπορο ή μια απάτη μέσω διαδικτυακών αγορών μέσων κοινωνικής δικτύωσης είναι να αναζητήσετε κριτικές πριν από την αγορά».

Προσοχή στην παρορμητική καταναλωτική συμπεριφορά, συστήνει και η Γενική Γραμματεία Προστασίας Καταναλωτή.

 

 

Facebook Comments