Τελεσίγραφο από τους θεσμούς για τα προαπαιτούμενα

8 mins read

‘Αλλη μία διορία, μέχρι το Eurogroup στις 11 Μαρτίου έχει η Ελλάδα για να ολοκληρώσει όλα τα προαπαιτούμενα και να εκταμιευθεί το 1 δισ. ευρώ.

Διαφορετικά.οι αποφάσεις μεταφέρονται για τον Απρίλιο κι έχοντας απέναντι Ολλανδία και Γερμανία που στο χθεσινό Euroworking Group ότι ίσως κρατήσουν πιο επιθετική στάση.

Σε μια σύντομη συζήτηση στη χθεσινή συνάντηση, με διάρκεια περίπου 40 λεπτά, oι εκπρόσωποι των υπουργείων Oικονομικών της Ευρωζώνης άκουσαν τις τοποθετήσεις των θεσμών όσον αφορά τη δεύτερη μεταμνημονιακή έκθεση, η οποία παρουσιάστηκε πρώτη φορά επισήμως.

Όπως φάνηκε, είναι ξεκάθαρο ότι παραμένουν ακόμη εκκρεμότητες στην ολοκλήρωση των 16 προαπαιτουμένων. Τα προβληματικά σημεία αφορούν τη συμφωνία για τον νέο νόμο προστασίας της α΄ κατοικίας –καθώς ακόμη δεν είναι ικανοποιητικός για τους θεσμούς–, ενώ τονίστηκε και η ανάγκη διεξαγωγής νέου διαγωνισμού πώλησης λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ άμεσα. Ακόμη και στην περίπτωση που η ελληνική κυβέρνηση δεν καταφέρει να ολοκληρώσει όλα τα προαπαιτούμενα μέχρι το επόμενο Eurogroup, η αίσθηση στις Βρυξέλλες είναι ότι οι θεσμοί θα προσπαθήσουν να εκφράσουν τη δυσαρέσκειά τους με ήπιο τρόπο, λέγοντας ότι υπάρχουν μερικά προαπαιτούμενα που είναι ανολοκλήρωτα, αλλά σύντομα αναμένεται να ολοκληρωθούν.


Facebook Comments