Τέλος η φορολοταρία των 1.000 ευρώ – Μεγαλύτερα δώρα για λιγότερους

11 mins read

Ο υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας, μιλώντας στον ΑΝΤ1, είπε πως μπαίνει τέλος στη φορολοταρία των 1.000 ευρώ, υποστηρίζοντας ότι «στο πλαίσιο της φορολοταρίας φαίνεται πως δεν υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον εκ μέρους των πολιτών».

Ο κ. Σταϊκούρας σημείωσε ότι «Ο ένας λόγος είναι η έλλειψη δημοσιότητας, ένας δεύτερος λόγος είναι ότι δίδονται πολλές λοταρίες σε πολλούς. Μπορεί λοιπόν να είναι να δίδονται σε λιγότερους περισσότερα, μπορούν να δίδονται και σε είδος» και συμπλήρωσε πως «συνεργαζόμαστε με τον ΙΟΒΕ ακριβώς για να δούμε τον βέλτιστο τρόπο δόμησης αυτών των κινήτρων».

Αναφορικά με τις αποδείξεις, προκειμένου να χτιστεί το αφορολόγητο και για τα κίνητρα που μπορούν να εισαχθούν ειδικά στο κλάδο υπηρεσιών, o υπουργός ανέφερε ότι «ήδη επεξεργαζόμαστε τα κίνητρα για να μαζέψει κάποιος ηλεκτρονικές συναλλαγές και νομίζω πως το προσεχές διάστημα θα είμαστε έτοιμοι για να νομοθετήσουμε σωστά. Θα νομοθετήσουμε δηλαδή συγκεκριμένα κίνητρα για συγκεκριμένα επαγγέλματα στα οποία αποδεδειγμένα υπάρχει υψηλή φοροδιαφυγή. Τα κίνητρα θα αφορούν και στις δύο πλευρές και τους επαγγελματίες και στους φορολογούμενους».

Η φορολοταρία

Η φορολοταρία που ξεκίνησε ως κίνητρο για τη χρήση πλαστικού χρήματος, δεν είχε ιδιαίτερα θεαματικά αποτελέσματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες εξετάζεται μέχρι και το ενδεχόμενο να κληρώνονται κάθε μήνα σπίτια, διαμερίσματα και βίλες, τα οποία έχουν περιέλθει στην κατοχή του Δημοσίου από κατασχέσεις.

Η φορολοταρία βέβαια μέχρι τώρα γινόταν με βάση τις συναλλαγές με πιστωτική κάρτα των πολιτών κάθε μήνα, όπου ανάλογα με τον αριθμό των συναλλαγών έβγαινε και ο αριθμός των λαχνών για κάθε φορολογούμενο.

Facebook Comments