Το πρώτο δεκαήμερο του Μαρτίου η έκδοση του ελληνικού 10ετούς ομολόγου

8 mins read

Τελευταία φορά εκδόθηκε ελληνικό δεκαετές ομόλογο το Μάρτη του 2010. Και αυτή την φορά για την έκδοση του νέου δεκαετούς ελληνικού ομολόγου προσανατολίζονται στο πρώτο δεκαήμερο του Μαρτίου.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες θα γίνει την πρώτη εβδομάδα του Μαρτίου με τον ΟΔΔΧ να φαίνεται πως έχει κάνει την ανάλογη προετοιμασία. 

Αυτή τη στιγμή η απόδοση του 10ετούς ομολόγου είναι 3,66.

Ο χρόνος έκδοσης του 10ετους ομολόγου προσδιορίζεται κατά βάση από την έκθεση μεταμνημονικής επιτήρησης της Κομισιόν για την Ελλάδα που δημοσιέυθηκε στις 27 Φεβρουαρίου και την έκθεση της Moody’s που αναμένεται. Η κυβέρνηση ποντάρει σε αυτή την έκθεση ώστε συνδυαστικά να αποτελέσει μία καλή χρονική στιγμή για να βγάλει η Ελλάδα ομόλογο

Παρά τα δημοσιεύματα του διεθνούς Τύπου αναμένεται να είναι θετική η αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας από τη Moody’s και να αναβαθμιστεί στο B2 χωρίς μάλιστα να αποκλείεται διπλή αναβάθμιση. Η έκθεση του μεγάλου οίκου θα είναι βοηθητική και για τους επενδυτές.

Σύμφωνα με τραπεζικές πηγές, η έκδοση του 10ετούς ελληνικού είχε σχεδιαστεί για τις 12 Μαρτίου ωστόσο θέλουν να επωφεληθούν το ιδιαίτερα θετικό κλίμα που υπάρχει στην αγορά αυτή τη στιγμή.

Facebook Comments