Τροπολογία για ΦΠΑ 13% σε όλα τα προϊόντα εστίασης καταθέτει η ΝΔ

8 mins read

Τροπολογία καταθέτει η ΝΔ για μειωμένο συντελεστή ΦΠΑ για όλα τα προϊόντα εστίασης. Όπως είπε ο Γιάννης Βρούστης στην Ολομέλεια, καλεί την κυβέρνηση να ψηφίσει την τροπολογία ώστε να επανέλθει ο ΦΠΑ στο 13%, “όπως άλλωστε τον βρήκε όταν ανέλαβε την διακυβέρνηση, τον αύξησε στο 24% και τώρα τον επαναφέρει στο ίδιο επίπεδο μόνον για τα μισά προϊόντα”.

“Αυτόν τον ΦΠΑ της εστίασης τον είχαμε πάρει και τον είχαμε πάει εμείς στο 13%, κύριε Τσακαλώτο. Τον πήρατε εσείς και τον πήγατε στο 24%. Και με αυτό το 24%, που τώρα μετά επαίνων λέτε ότι μειώνετε, κάνετε ημιτελή δουλειά. Κάνετε μία δουλειά, στην οποία, ουσιαστικά, το 55% αυτών που επηρεάζουν τον ΦΠΑ της εστίασης μένει απ’ έξω. Γι’ αυτό λοιπόν τον λόγο, θα αναμετρηθείτε με την τροπολογία που θα καταθέσει η Νέα Δημοκρατία και θα είναι η πραγματική μείωση του ΦΠΑ στο σύνολο της εστίασης, όπως το είχαμε κάνει πράξη το 2014 κι όπως το λέμε στο οικονομικό μας πρόγραμμα, είπε ο Γιάννης Βρούτσης ως εισηγητής της Νέας Δημοκρατίας απευθυνόμενος προς τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο.

“Θα κληθείτε να απαντήσετε: Θα ψηφίσετε ή όχι τη μείωση του ΦΠΑ της εστίασης εκεί που το παραλάβατε στο 2014 ή θα λέτε ότι μειώσατε τον ΦΠΑ και θα είστε ακόμα πολύ μακριά από το 2014;”, κατέληξε.

Facebook Comments