ΑρχικήΠαραπολιτικάΑλεξία Μπακογιάννη εκ βαθέων: «Πιστεύω στην πολιτική, θέλω γυναίκα πρωθυπουργό, η Ντόρα είναι...

Αλεξία Μπακογιάννη εκ βαθέων: «Πιστεύω στην πολιτική, θέλω γυναίκα πρωθυπουργό, η Ντόρα είναι πρότυπο»

Η επικοινωνιολόγος Αλεξία Μπακογιάννη έδωσε μια συνέντευξη-ποταμό στο iefimerida και μίλησε για τα επαγγελματικά της σχέδια αλλά και πιο προσωπικά

.Αναφέρθηκε στη σχέση της με τη μητέρα της Ντόρα Μπακογιάννη, για τον άσχημο τρόπο που της μιλούσε όταν ήταν έφηβη και για τη συγγνώμη που της ζήτησε αργότερα, για τις δυσκολίες και την αδικία που αντιμετωπίζουν οι σύγχρονες γυναίκες, για τις επιθέσεις που έχει δεχτεί η οικογένειά της. Έκπληξη είναι ότι εξέφρασε την πίστη της στην πολιτική και την επιθυμία της να δει γυναίκα πρωθυπουργό.

“Είμαι πολύ τυχερός άνθρωπος. Έχω μεγαλώσει σε ένα περιβάλλον με μια σκληρά εργαζόμενη μάνα, μια μάνα δυνατή. Για μένα η Ντόρα είναι πρότυπο της σύγχρονης γυναίκας που κατάφερε να τα κάνει -χωρίς να είναι τέλεια- κατά βάση όλα καλά. Ομολογώ ότι στην εφηβεία μου έχω πει «τέρατα» στη μητέρα μου, φρικτά πράγματα. ” ανέφερε για τη μητέρα της, Ντόρα Μπακογιάννη, ενώ περιέηραψε και ένα περιστατικό.

“Θυμάμαι ότι μιλούσε στον ΟΗΕ και της τηλεφωνούσα και μου απαντούσε ψιθυρίζοντας «είμαι στον ΟΗΕ, θα σε πάρω μόλις τελειώσω» και εγώ της φώναζα από την άκρη της γραμμής «ε, βέβαια, μόνο η καριέρα σου σε νοιάζει» και της έκλεινα το τηλέφωνο”.

Όμως, όπως αποκαλύπτει όταν έγινε 30 χρονών της ζήτησε συγγνώμη. Συγκεκριμένα η Αλεξία Μπακογιάννη, αναφέρει:  “Και όταν έγινα 30 χρόνων, την πήγα να φάμε και της ζήτησα συγγνώμη. Βλέπω εμένα: παρουσίαση κάνω και δεν απαντώ στο τηλέφωνο στα παιδιά, όχι ομιλία στον ΟΗΕ. Οπότε, ναι, είμαι προνομιούχος άνθρωπος. Δεν αναγκάστηκα ποτέ να απολογηθώ στη μάνα μου γιατί είμαι στο γραφείο και όχι με τα παιδιά μου, όπως αναγκάζονται να κάνουν πολλές γυναίκες γύρω μου.