Αμ, δεν είναι μόνο η δημοσκόπηση της Metron

13 mins read

Γίνεται πολύς λόγος από το βράδυ της Πέμπτης και, αμείωτα, μέχρι σήμερα, για το εύρημα της δημοσκόπησης της Metron Αnalysis που δείχνει ότι οι ψηφοφόροι του Κινήματος Αλλαγής είναι πιο… φανατικοί του Κυριάκου Μητσοτάκη από τους ψηφοφόρους της Νέας Δημοκρατίας.
Η κάρτα που έφερε βαβούρα στο κόμμα της Φώφης Γεννηματά, παρουσίασε το εξής, το οποίο και καταγγέλουν πολλά στελέχη του κόμματος:
Στους ψηφοφόρους της ΝΔ οι θετικές γνώμες για τον κ. Μητσοτάκη στο 88%, ενώ ακόμα πιο θετική άποψη για τον πρωθυπουργό έχουν οι ψηφοφόροι του ΚΙΝΑΛ που ανέρχονται στο 92%.
Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.
Ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ σχολίασε το εύρημα ως εξής, συγκεντρώνοντας αντιδράσεις τόσο από τον Βασίλη Κεγκέρογλου όσο και από τη Ζέφη Δημαδάμα: «Διαμαρτύρονται εκεί στο ΚΙΝΑΛ, επειδή κάποιες δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι το 92% των ψηφοφόρων του ΚΙΝΑΛ, δηλώνουν ικανοποιημένοι από τον Μητσοτάκη. “Ε, όχι και 92%”, λένε. Ενώ με ένα 75%, ας πούμε, θα ήταν ευχαριστημένοι και δεν θα διαμαρτύρονταν».
Ήταν όμως αυτή η πρώτη δημοσκόπηση που έδειχνε μία τέτοια τάση;
Στη δημοσκόπηση της GPO για το Action24 τον Οκτώβριο, έδειχνε ότι οι ψηφοφόροι του Κινήματος Αλλαγής ήταν αρκούντως θετικά διακείμενοι με τα πεπραγμένα της κυβέρνησης Μητσοτάκη.
Συγκεκριμένα, στην ερώτηση «Θεωρείτε ότι τα μέτρα που ανακοινώθηκαν από την κυβέρνηση είναι απαραίτητα ή υπερβολικά;», οι ψηφοφόροι ΝΔ απάντησαν κατά 82,1% απαραίτητα και οι ψηφοφόροι ΚΙΝΑΛ κατά 84,6% απαραίτητα. Για να κάνουμε και τη σύγκριση, οι ψηφοφόροι ΣΥΡΙΖΑ είχαν απαντήσει απαραίτητα κατά 65,8%.
Στην ερώτηση της ίδιας δημοσκόπησης «Πώς κρίνετε τους συνολικούς χειρισμούς της κυβέρνησης στο μέτωπο της οικονομίας;», οι ψηφοφόροι ΝΔ είχαν απαντήσει Θετικά και Μάλλον Θετικά σε ποσοστό 74,3%, ενώ οι ψηφοφόροι ΚΙΝΑΛ κατά 64% (οι ψηφοφόροι ΣΥΡΙΖΑ κατά 25%)
Στο δε δίλημμα Μητσοτάκης ή Τσίπρας για Πρωθυπουργός, οι ψηφοφοροι ΚΙΝΑΛ «ψηφίζουν» στη δημοσκόπηση της GPO Μητσοτάκη κατά 65,7%, ενώ μόλις ένα ισχνό 8% είχε προτιμήσει τον Αλέξη Τσίπρα.
Σε άλλη δημοσκόπηση δε της PULSE, πριν λίγους μήνες το 71% των ψηφοφόρων ΚΙΝΑΛ αξιολογούσε θετικά τον πρώτο χρόνο διακυβέρνησης.

Facebook Comments