Αμήχανη παραδοχή Τσίπρα για τα «τεστ της Siemens»: «Κάναμε λάθος» (video)

8 mins read

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, τοποθετήθηκε χθες, Δευτέρα, για την στάση που κράτησε το κόμμα αναφορικά με τον διαγωνισμό για τα self test και τις καταγγελίες περί εμπλοκής της Siemens.

Ερωτηθείς στο kontra για το αν ήταν λάθος τελικά η στάση του ΣΥΡΙΖΑ για τα self test και τις καταγγελίες περί «φωτογραφικού διαγωνισμού», ο Αλέξης Τσίπρας απάντησε: «Εδώ υπάρχει ένα τεράστιο ζήτημα με τις απευθείας αναθέσεις, τεράστιο ζήτημα. Ενδεχομένως στο συγκεκριμένο ζήτημα, που απ’ ότι είδα υπήρξε μια τοποθέτηση κάποιων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, ήταν μια τοποθέτηση που δεν υπήρξε διακρίβωση της καταγγελίας. Και ορθώς, όταν βγήκε ότι δεν είναι η Siemens και ότι γίνεται διαγωνισμός, είπαμε λάθος αλλά να δούμε τι γίνεται με τον διαγωνισμό».

Ωστόσο, αυτό που υποστήριξε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι αληθές. Πρώτον δεν ήταν «κάποια στελέχη», αλλά το επίσημο κόμμα, μέσω του Ηλιόπουλου, και δεκάδες βουλευτές. Κανείς τους δεν παραδέχτηκε μετά ότι έκαναν γκάφα, παπαγαλίζοντας το ρεπορτάζ του Docymento. Μόνο ο Ζαχαριάδης μίλησε καθαρά για αστοχία. Οι υπόλοιποι εξακολουθούσαν να στηρίζουν το έργο Siemens, λέγοντας ότι «πρέπει να δούμε αν η Siemens κρύβεται πίσω από τους εισαγωγείς». Όταν δεν τους βγήκε ούτε αυτό, ανέβασαν το έργο ότι τα self test δεν έχουν πιστοποίηση, αλλά δεν ίσχυε ούτε αυτό.

Facebook Comments

Τελευταία Νέα