Αντιδράσεις για το «διαχωρισμό» 17 Νοέμβρη & Χρυσής Αυγής από τον Ξανθόπουλο του ΣΥΡΙΖΑ – Η ανακοίνωση της ΝΔ

15 mins read

Ο τομεάρχης Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ Θεόφιλος  Ξανθόπουλος, σε δηλώσεις του είπε ότι ένα κόμμα της κεντροαριστερής τρομοκρατικής οργάνωσης «17Ν» δεν θα ήταν εξίσου προβληματικό για τη Δημοκρατία όσο το κόμμα Κασιδιάρη.

Σύμφωνα με το parapolitika.gr και το ηχητικό απόσπασμα της συνέντευξης Ξανθόπουλου, ο οποίος τοποθετήθηκε για τη νομοθετική ρύθμιση που θα θέτει ένα θεσμικό μπλόκο σε κόμμα του οποίου θα ηγείται ο Ηλίας Κασιδιάρης και κάθε καταδικασμένος για συγκεκριμένα εγκλήματα, ο ίδιος είπε ότι στη ρύθμιση πρέπει «να υπάρχει σαφής αναφορά στον ναζιστικό ή ρατσιστικό χαρακτήρα του κόμματος».

Έτσι, ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους τι θα γίνει, λοιπόν, αν αύριο κατεβάσει η «17Ν» ένα κόμμα, κάτι το οποίο δηλαδή θα μπορεί να μπλοκάρει η ρύθμιση που φέρνει η Ν.Δ., αλλά όχι εκείνη που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Η “17Ν” αλλά και οποιαδήποτε ακροαριστερή οργάνωση, όσο απεχθής κι αν μας φαίνεται η πρακτική της, δεν έχει στον πυρήνα της τη ναζιστική ιδεολογία», είπε ο κ. Ξανθόπουλος, διαχωρίζοντας ουσιαστικά δύο οργανώσεις που έχουν καταδικαστεί ως εγκληματικές (Χρυσή Αυγή και «17Ν»), ανάλογα με το αν είναι ακροαριστερή ή ακροδεξιά.

Να σημειωθεί ότι νωρίτερα από το βήμα της βουλής ο κ. Ξανθόπουλος απαντώντας σε σχετική ερώτηση του Μάκη Βορίδη είπε ότι έγινε παρεξήγηση.

Aκολουθεί το σχετικό απόσπασμα της ραδιοφωνικής συνέντευξης

 

Ολόκληρη η ανακοίνωση της Ν.Δ.

Ο βουλευτής και τομεάρχης Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ κ. Ξανθόπουλος, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, ουσιαστικά διαφοροποίησε τις εγκληματικές οργανώσεις σε κακές και λιγότερο κακές, λέγοντας ούτε λίγο ούτε πολύ ότι ένα κόμμα της τρομοκρατικής οργάνωσης «17Ν» δεν θα ήταν εξίσου προβληματικό για τη Δημοκρατία μας με το κόμμα Κασιδιάρη, αν έμπαινε στα ψηφοδέλτια! Λες και οι δολοφονίες ανθρώπων μπορούν να δικαιολογούνται από το ιδεολογικό πρόσημο που βάζει ο δολοφόνος. Με τέτοιου είδους τοποθετήσεις, τις διαδηλώσεις υπέρ του Κουφοντίνα και δηλώσεις στελεχών του ότι η 17 Νοέμβρη είχε ιδεώδη υπέρ του ανθρώπου, ο ΣΥΡΙΖΑ για άλλη μια φορά προσβάλλει τα αισθήματα του δημοκρατικού κόσμου. Και με τις κραυγές για αγριάδες και τις απειλές για τη «δεύτερη φορά που θα ‘ναι αλλιώς», δείχνει ότι μένει προσκολλημένος σε εποχές που η ελληνική κοινωνία έχει αφήσει πίσω της.

Facebook Comments