Απάντηση Μενδώνη προς Μαρκόπουλο – Χαρακόπουλο: «Ο πρωθυπουργός ορίζει τις εξουσίες και τον ρόλο του καθένα»

17 mins read
Daily Post:Λ.Μενδώνη:Δρομολογείται η αναγέννηση του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου-Συνέργειες με ΕΜΠ

Η υπουργός Πολιτισμού κ. Λίνα Μενδώνη, μέσω μιας ραδιοφωνικής συνέντευξης, απάντησε στους βουλευτές της ΝΔ Μαρκόπουλο και Χαρακόπουλο μετά την «επίπληξη» τους επειδή δεν τους ενημέρωσε για την επίσκεψη που έκανε στις περιφέρειές τους για υποθέσεις του υπουργείου.

Το θέμα των αντιδράσεων του Μάξιμου Χαρακόπουλου και κυρίως του Δημήτρη Μαρκόπουλου για το γεγονός ότι η Λίνα Μενδώνη βρέθηκε για αυτοψία ή υπηρεσιακές συσκέψεις στην εκλογική τους περιφέρεια και δεν τους κάλεσε να λάβουν μέρος. Σήμερα δίνεται συνέχεια στο ζήτημα με την ίδια την υπουργό να απαντά ευθέως.

«Μα καλά, πάτε περιοδεία σε περιφέρειες και δεν ειδοποιείτε τους βουλευτές; Να σας δείξουν, ας πούμε, πού είναι το σπήλαιο του Ευριπίδη, πού έγραψε τις τραγωδίες στη Σαλαμίνα; Τα ξέρετε εσείς αυτά;» ήταν η πρώτη ερώτηση που έκανε ο Γιώργος Παπαχρήστος στη Λίνα Μενδώνη σήμερα.

Η υπουργός Πολιτισμού απάντησε: «Εάν πήγαινα περιοδεία, επειδή χρησιμοποιήσατε τη λέξη, να είστε σίγουρος ότι θα τους καλούσα. Γιατί τιμώ τους αιρετούς. Τιμώ τους βουλευτές. Εάν πήγαινα περιοδεία, πράγμα που σημαίνει στη λογική τη δική μου για την περιοδεία, ότι θα έβλεπα τοπικούς παράγοντες, συλλόγους και λοιπά, προφανώς οι βουλευτές θα είχαν πρώτοι και καλύτεροι τη θέση τους. Εγώ όμως δεν πήγα περιοδεία, ούτε στη Θεσσαλία ούτε στη Σαλαμίνα.

 Στη Θεσσαλία πήγα για μια τεχνική σύσκεψη με τον Περιφερειάρχη, τον κύριο Αγοραστό και σαράντα δημοσίους υπαλλήλους, αρμόδιους και εμπλεκόμενους με το ΕΣΠΑ. Διότι το ΕΣΠΑ στη Θεσσαλία είναι στο 5,5%. Η επίσκεψή μου αφορούσε όλη τη Θεσσαλία και όχι τον νομό Λάρισας. Επομένως, κατά τη λογική αυτή, θα έπρεπε να έχω καλέσει όλους τους βουλευτές, όλης της Θεσσαλίας, τεσσάρων περιφερειακών ενοτήτων. Δεν γίνονται αυτά τα πράγματα. Στη Σαλαμίνα πήγα με μια συγκεκριμένη αποστολή. Να βρω έναν χώρο, σε έναν τόπο που δυστυχώς έχει υποβαθμιστεί, για να μπορέσουμε το 2020, σύμφωνα με την οδηγία του Πρωθυπουργού, να κάνουμε κάποιες εκδηλώσεις. Αυτό είναι καθαρά τεχνικό και υπηρεσιακό θέμα, αφορά το Υπουργείο και κανέναν άλλον. Και σε κάθε περίπτωση, λέω, ότι δεν θα πήγαινα ποτέ και πουθενά για ψαράκι. Δεν θέλω να το σχολιάσω, αυτά με ξεπερνούν».

Σύμφωνα με το iefimerida.gr, αναφέρουν ότι υπήρξε παρέμβαση του Πρωθυπουργού προς του βουλευτές, γεγονός που δεν θέλησε να σχολιάσει η Λίνα Μενδώνη, λέγοντας όμως με νόημα «Αυτό το οποίο ξέρω είναι ότι ο Πρωθυπουργός διαχώρισε, με συμβολικό και με πραγματικό τρόπο, τις εξουσίες. Για αυτό και το υπουργικό συμβούλιο συνεδριάζει στο Μέγαρο Μαξίμου. Ο καθένας έχει τον ρόλο του».

Facebook Comments