Απάντηση Καρχιμάκη στον Πρετεντέρη: «Εχθρός μας είναι η Δεξιά»

12 mins read

Ο παπανδρεϊκός Μιχάλης Καρχιμάκης έχει κάθε λόγο να είναι ευχαριστημένος αφού εξελέγη στην ΚΕ του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ με πολύ καλή επίδοση (βρέθηκε στην έκτη θέση). Με αυτοπεποίθηση, λοιπόν, απάντησε στον Γιάννη Πρετεντέρη που είχε γράψει στα ΝΕΑ ότι “φάλτσαρε” μιλώντας στο συνέδριο.

Η ανάρτησή του: 

«Γράφει ο γνωστός κύριος Πρετεντέρης ότι στο συνέδριο «φάλτσαρα». Να βάζουμε τα πράγματα στην θέση τους. Κύριε Πρετεντέρη, στο συνέδριο πρώτον υποστήριξα ότι ιδεολογικός μας αντίπαλος είναι ο νεοφιλελευθερισμός και πολιτικός μας αντίπαλός η εγχώρια δεξιά που τον εκφράζει.Επομένως καμία συνεργασία δεν χωρά με την Νέα Δημοκρατία. Δεύτερον υποστήριξα ότι το ΠΑΣΟΚ πρέπει να επιστρέψει στις ρίζες του Σοσιαλισμού εκφράζοντας ιδεολογικά και κοινωνικά τον χώρο από ριζοσπαστικά κοινωνικά κινήματα μέχρι την κεντροαριστερά. 

Αντιλαμβάνομαι ότι ο κύριος Πρετεντέρης ‘ερεθίζεται’ όταν κάποιος θίγει την δεξιά και τις προοπτικές διακυβέρνησης της, την υπηρετεί άλλωστε πιστά εδώ και χρόνια. Θα του συνιστούσα όμως πριν δημοσιεύσει κάτι να το σκέφτεται νηφάλια γιατί καταλήγει να «φαλτσάρει» ο ίδιος.

ΥΓ: Αγαπητέ Γιάννη τα πρώτα αποτελέσματα της Κ.Ε. δείχνουν ότι μόνο απομονωμένος δεν ήμουν. Τελικά είμαστε πολλοί που σκεφτόμαστε έτσι. Είτε αρέσει σε κάποιους είτε όχι…».

Tι είχε πει ο Γιάννης Πρετεντέρης

Αφορμή στάθηκε το άρθρο του γνωστού δημοσιογράφου στο οποίο μεταξύ άλλων ανέφερε: «Ο Τσίπρας έχει ανάγκη τον Ανδρουλάκη διότι δεν τραβάει και θέλει να φτιάξει σενάριο διακυβέρνησης που να περιλαμβάνει τον εαυτό του. Αλλά χωρίς τον Ανδρουλάκη τέτοιο σενάριο δεν υπάρχει. Ούτε καν ο Παπανδρέου δεν το υπονόησε στο συνέδριο – μόνο ο Καρχιμάκης – φάλτσαρε, ίσως επειδή νομίζει ότι αρχηγός βγήκε ο Παπανδρέου. Να το πω ακόμα πιο κυνικά: Ο Ανδρουλάκης δεν τραβάει κανένα ζόρι με μια ενδεχόμενη νέα τετραετία Μητσοτάκη».

Facebook Comments