Αποκάλυψη Βούτση για την τελευταία επιθυμία του Μίκη

9 mins read

Μιλώντας στο in.gr, ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης αναφέρθηκε σε νομοθετική πρωτοβουλία που πάρθηκε για να διασφαλιστεί ότι ο Μίκης Θεοδωράκης θα κηδευτεί και θα ταφεί όπου και όπως επιθυμούσε:

«Πριν από μερικά χρόνια, με είχε επισκεφθεί, εκ μέρους του Μίκη, η γραμματέας του, Ειρήνη Παρμενίδου, μαζί με ένα δικηγόρο. Με παρακάλεσαν να βοηθήσουμε, ώστε να διασφαλιστεί πως η επιθυμία του ΜίκηΘεοδωράκη , να ταφεί εκεί όπου ο ίδιος θα ορίσει, θα γίνει σεβαστή.

Έτσι, με το άρθρο 15 του νόμου 4368 (σ.σ. νόμος για το παράλληλο πρόγραμμα) του Φεβρουαρίου του 2016 βοηθήσαμε, ούτως ώστε με κατάθεση της βούλησης του ενδιαφερομένου σε ένα συμβολαιογράφο να γίνεται αυτομάτως απαιτητή η θέλησή του και να υλοποιείται, για να ταφεί εκεί όπου θέλει ο ίδιος, ανεξαρτήτως της θέλησης των συγγενών».

Μάλιστα, όπως προσέθεσε ο πρώην πρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, μετά το εν λόγω άρθρο σε νόμο του 2016, «υπήρξε και οικείο άρθρο στο νόμο για την αποτέφρωση το 2018, στον οποίο δεν υπάρχει καν πρόβλεψη για χρήση συμβολαιογράφου. Δηλαδή αρκεί η επιθυμία του ενδιαφερόμενου. Όπως για την αποτέφρωση δεν χρειάζεται συμβολαιογράφος, πόσο μάλλον για την κοινή ταφή».

Όσο για την έκταση που έχει λάβει η ενδοοικογενειακή διαμάχη για τον τόπο ταφής του κορυφαίου Έλληνα μουσικοσυνθέτη, ο Νίκος Βούτσης σχολίασε ότι «είναι κρίμα».

Facebook Comments

Τελευταία Νέα