ΑρχικήΠαραπολιτικά«Αριστερό Δίκτυο» από τους Τζανακόπουλο - Βίτσα στον ΣΥΡΙΖΑ

«Αριστερό Δίκτυο» από τους Τζανακόπουλο – Βίτσα στον ΣΥΡΙΖΑ

Οι εσωκομματικές διεργασίες στον ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζονται ενόψει του Συνεδρίου, με μια νέα τάση να κάνει την εμφάνιση της με επικεφαλής τους Δ. Τζανακόπουλο και Δ. Βίτσα.

Στην εσωκομματική τάση «Αριστερό Δίκτυο» συμμετέχουν σημαντικά στελέχη του κόμματος όπως τα μέλη της ΚΟ, Γιάννης Μπουρνούς και Πέτυ Πέρκα, ο Κώστας Πουλάκης και η Έφη Καλαμαρά αλλά και στελέχη με σημαντική παρουσία τα προηγούμενα χρόνια στη Νεολαία όπως οι Κώστας Κάβουρας και Θεόφραστος Βαμβουρέλης.

Πρόκειται επί της ουσίας για την επίσημη δημοσιοποίηση μιας τάσης που λειτουργεί εδώ και περίπου έναν χρόνο, όταν και τα μέλη της αποστασιοποιήθηκαν από την Κίνηση Μελών (Νίκος Παππάς, Χρήστος Σπίρτζης κλπ).

Σύμφωνα με πληροφορίες, το «Αριστερό Δίκτυο» αναμένεται να δώσει στη δημοσιότητα κείμενο με τις θέσεις του μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων ενώ θα διεξαχθεί και κεντρική εκδήλωση.

Τα μέλη της νέας εσωκομματικής τάσης σημειώνουν ότι δεν είναι αντίθετοι με τη διεύρυνση του ΣΥΡΙΖΑ, όμως, σύμφωνα με τις τοποθετήσεις που έκαναν τα βασικά του στελέχη στις τελευταίες συνεδριάσεις των κομματικών οργάνων, αυτή πρέπει να γίνει με αριστερό πρόγραμμα το οποίο θα εκφράζει τις προσδοκίες των αριστερών και προοδευτικών πολιτών. Επιπλέενώ επιμένουν στον όρο «διεύρυνση» και όχι στον «μετασχηματισμό» του ΣΥΡΙΖΑ.

Ακόμη, τα στελέχη του «Αριστερού Δικτύου» διευκρινίζουν ότι πρόθεσή τους είναι να λειτουργήσουν ως ρεύμα ιδεών και να διατηρούν διαύλους επικοινωνίας με όλες τις τάσεις και τα ρεύματα του κόμματος στην προσπάθεια ανοιχτής όσμωσης και εντός των πλαισίων συλλογικών διαδικασιών του ΣΥΡΙΖΑ.