ΑρχικήΠαραπολιτικάΑρχαιολόγος καταγγέλλει την Μενδώνη για αυταρχική συμπεριφορά και της επιτίθεται σεξιστικά

Αρχαιολόγος καταγγέλλει την Μενδώνη για αυταρχική συμπεριφορά και της επιτίθεται σεξιστικά

Ο προϊστάμενος του τμήματος Βυζαντινών Αρχαιοτήτων της Εφορείας Καβάλας Μιχάλης Λυχούνας με ανάρτησή του στο Facebook καταγγέλλει την υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη ότι στη διάρκεια επίσκεψής της υπουργού στον αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων συμπεριφέρθηκε με αυταρχικό τρόπο.

Συγκεκριμένα, ισχυρίζεται τα εξής: «Η υπουργός βρέθηκε στο μνημείο της Βασιλικής Β’, προκειμένου να ενημερωθεί σχετικά με τις εργασίες αναστήλωσης έκανε λόγο για την ανάγκη να επισπευσθούν. Ο ίδιος τη συνόδευε και επιχείρησε να ενημερώσει την υπουργό για τις αντιρρήσεις που υπάρχουν από τους αρχαιολόγους για τη μελέτη αναστήλωσης. Τότε η απάντηση της Υπουργού στον αρχαιολόγο, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του, ήταν «Όχι μαγκιές σε μένα»!».

Και συνεχίζει ο Μ. Λυχούνας με άκρως σεξιστικό τρόπο: «Μετά από αυτή τη νέα πίστα οικειότητας είχα δύο επιλογές. Ή να την πιάσω από το μαλλί με σοβαρό κίνδυνο να λερωθούν τα χέρια μου από τη μέτριας ποιότητας χρωμοβαφή/βερνίκι επίπλων ή να αποχωρήσω. Προτίμησα το δεύτερο. Έτσι και τα χέρια μου δε λέρωσα, και εκείνη έκανε δηλώσεις για την επιτάχυνση καταστροφής της Βασιλικής Β΄και δε γίναμε επιθεώρηση, αλλά συνεχίστηκε το μνημειακό …. δράμα!».