Αχτσιόγλου: «Ο μη ορατός σεξισμός είναι ακόμα πιο ωμός»

8 mins read

Απαντώντας σε ερώτηση για το πρόσφατο σεξιστικό σχόλιο του Γιάννη Πρετεντέρη σε βάρος της η Έφη Αχτσιόγλου υπογράμμισε ότι «ο προοδευτικός κόσμος έχει πολλές μάχες να δώσει ακόμη», γιατί «όταν δεν είναι ορατός στη δημόσια σφαίρα ο σεξισμός είναι ακόμα πιο ωμός και επιθετικός».

Μιλώντας στο «News24/7» η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επεσήμανε πως «ο σεξισμός είναι η πρακτική της πατριαρχίας, που εξακολουθεί να καθορίζει δομικά τις σχέσεις ανδρών και γυναικών, μια εξουσιαστική συμπεριφορά που εκδηλώνεται στην οικογένεια, στην εργασία, στις καθημερινές μας συναναστροφές μετατρέποντας τις γυναίκες σε αντικείμενα. Εκδηλώνεται μάλιστα άλλοτε εξόφθαλμα και βίαια άλλοτε όμως υπόγεια και ύπουλα ακόμα και μέσω των λεκτικών μας πρακτικών, μέσω των «επιλογών» που κάνουμε στις λέξεις ή των «επιλογών» που κάνει ένα ρεπορτάζ στη θεματολογία του.

«Σε πολλές περιπτώσεις μάλιστα, το είδαμε αυτό και κατά τη διάρκεια της καραντίνας, ο σεξισμός καταλήγει ακόμη και στη σωματική βία. Χαρακτηριστικό όμως του σεξισμού είναι ότι ακόμη και η βία στη συνέχεια δικαιολογείται συνήθως ενοχοποιώντας το ίδιο το θύμα. Πόσες φορές δεν έχουμε ακούσει εκείνο το αμίμητο “ναι, αλλά”; Ναι, αλλά και εκείνη προκαλούσε» πρόσθεσε.

 

 

Facebook Comments