ΑρχικήΠαραπολιτικάΑύγουστος Κορτώ: «Το θέαμα δυο αντρών που φιλιούνται αξίζει σωρεία report και...

Αύγουστος Κορτώ: «Το θέαμα δυο αντρών που φιλιούνται αξίζει σωρεία report και σχόλια για νυφικά κι εγκυμοσύνες…»

Κάθε φωτογραφία που δημοσιεύεται στα social media από αυτόν τον γάμο είναι γεμάτη από χαρά και ευτυχία. Ο συγγραφέας, Αύγουστος Κορτώ, ευχαριστεί για μία ακόμη φορά και συμβουλεύει.

Με μια γλυκόπικρη ανάρτηση, ο κ. Κορτώ, αναφέρεται στις αντιδράσεις για τον πρόσφατο γάμο του.

“Αγάπες όμορφες,

Οι ευχές σας είναι απερίγραπτα πολύτιμες, και τα γλυκά σας λόγια έκαναν τον γάμο μας ακόμα πιο όμορφο κι αξέχαστο.

Ωστόσο, ο δρόμος ως την τελετή, παρά την ευτυχία της κοινής μας ζωής, δεν ήταν εύκολος. Όταν αρχίσαμε να ανεβάζουμε φωτογραφίες που μας απεικόνιζαν μαζί, το κάναμε με την αθώα χαρά όλων των ζευγαριών, που μοιράζονται στιγμές απ’ την τρυφερή τους καθημερινότητα. Κι ενώ είχαμε εξαρχής ανεκτίμητους συντρόφους κι υποστηρικτές, φάγαμε τόνους λάσπη και χολή. Απ’ τον ραδιοφωνικό οχετό που υπέστην όταν είπα τις τρεις αδιανόητες λέξεις – ο άντρας μου – το 2014, μέχρι ύβρεις και κατάρες για την “πρόκληση” και τη “διαφήμιση της ανωμαλίας μας”. Φωτογραφίες μας κατέβαιναν – μέχρι και πρόσφατα – γιατί το θέαμα δυο αντρών που φιλιούνται προφανώς αξίζει σωρεία report, μέχρι προχτεσινά σχόλια για νυφικά κι εγκυμοσύνες.

Μη νομίζετε πως τα αναφέρω όλα αυτά επειδή μ’ έχουν σημαδέψει. Τα γράφω για όλα τα παιδιά που βρίσκονται στο μεταίχμιο του έρωτα, της λαμπερής τους ζωής, κι αγωνιούν για τις επιπτώσεις, για την αντίδραση μιας κοινωνίας που εκπαιδεύεται αργά, και μόνο με έναν τρόπο: με το ζόρι, απ’ το μαλλί.

Μωρά μου, όπως κι αν αυτοπροσδιορίζεστε, μη φοβάστε: η ευτυχία σας αξίζει και σας περιμένει. Δείξτε σθένος κι υπομονή, μην πάψετε να αγωνίζεστε για την αγάπη και την αποδοχή που δικαιούστε. Στην ηλικία σας, ήμουν μόνος και φοβισμένος – αλλά ο φόβος νικιέται, η ασχήμια ξεθωριάζει, το μίσος πνίγεται απ’ το ίδιο του το φαρμάκι.

Σήμερα στέκεστε δίπλα μας – και θα μας έχετε πάντα στο πλευρό σας”.

Η ανάρτηση Κορτώ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ