Βγήκαν τα μαχαίρια στον ΣΥΡΙΖΑ – Πολάκης εναντίον Βούτση – Αποκαλυπτικοί διάλογοι

8 mins read

Ανέβηκαν οι τόνοι στην Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς ένταση σημειώθηκε ανάμεσα στον Παύλο Πολάκη και τον Νίκο Βούτση.

Ο Παύλος Πολάκης άσκησε κριτική στο κείμενο απολογισμού του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι δεν εμπεριέχει την απαιτούμενη αυτοκριτική για το γεγονός ότι η κυβέρνηση έχασε τη μάχη της εξουσίας, γιατί κυβέρνησε με τους θεσμούς που άφησαν οι προηγούμενοι και δεν άλλαξαν τις ανεξάρτητες αρχές.

Στη συνέχεια, ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας άφησε αιχμές κατά του Νίκου Βούτση για το γεγονός ότι δεν άλλαξε τον κανονισμό της Βουλής για το ΕΣΡ, με αποτέλεσμα να χάσει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ τη μάχη των καναλιών.

Μάλιστα, ο Παύλος Πολάκης υποστήριξε επί της ουσίας ότι η επιλογή Βούτση να μην αλλάξει τον κανονισμό της Βουλής ήταν πολιτική.

Κατόπιν, ο Νίκος Βούτσης ζήτησε τον λόγο επί προσωπικού, αλλά παρενέβη ο Στέλιος Παππάς φωνάζοντας ότι δεν είναι δυνατόν να αλλάζει η σειρά των ομιλητών και να έχουν προνομιακή μεταχείριση τα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας.

Έτσι λοιπόν, όταν ο Νίκος Βούτσης ανέβηκε στο βήμα, ξέσπασε λέγοντας πώς «είναι ντροπή να λέγονται αυτά τα πράγματα μεταξύ μας» και εξήγησε ότι δεν ήταν δυνατόν να κινηθεί η κυβέρνηση αντιθεσμικά, σημειώνοντας μάλιστα πως ουδέποτε ο Τσίπρας ως πρωθυπουργός είχε ζητήσει κάτι ανάλογο.

Facebook Comments