Βουλευτής ΝΔ κατά Βρούτση

17 mins read

Ερώτηση σε σκληρή γλώσσα κατέθεσε στον υπουργό Εργασίας ο βουλευτής της ΝΔ, Κωνσταντίνος Κοντογεώργος, κατακεραυνώνοντας τον Γιάννη Βρούτση για την κατάσταση που επικρατεί με τις εκκρεμείς συντάξεις.

Ο Κ. Κοντογεώργος περιγράφει τον υπουργό ως πολιτικά αναξιόπιστο, αφού υπενθυμίζει τις δεσμεύσεις περί αποτελεσματικότητας ως προς το ζήτημα των εκκρεμών συντάξεων, συμπεραίνοντας παράλληλα ότι η κατάσταση «σαν να μην άλλαξε απολύτως τίποτα».

Συγκεκριμένα επισημαίνει ο βουλευτής της ΝΔ στην ερώτησή του: «Ένα χρόνο μετά οι φωνές, οι διαμαρτυρίες και η αγανάκτηση των πολιτών, παραμένουν στα ίδια σχεδόν τραγικά επίπεδα καθυστερήσεων, σαν μην άλλαξε απολύτως τίποτα». Και προσθέτει: «Οι ασφαλισμένοι στον πρώην ΟΓΑ, βρίσκονται στην πρώτη γραμμή των αγανακτισμένων πολιτών, αφού η πολιτεία, αντί να τους χορηγήσει την σύνταξη στα 67 τους χρόνια, όπως προβλέπεται από τους νόμους του κράτους, δεν κατορθώνει να τους την χορηγήσει ούτε μετά από 30 μήνες, γράφοντας στα παλιά της τα παπούτσια, τις καθημερινές τους ανάγκες, ακόμη και αυτές τις επιβίωσης».

Τονίζει δε ότι στον ΕΦΚΑ Στερεάς Ελλάδος μόνο δύο υπάλληλοι ασχολούνται με την απόδοση των συντάξεων, γεγονός που έχει ως αποτέλεσμα «ρεκόρ καθυστερήσεων». Μάλιστα, ο Κ. Κοντογεώργος κρίνει πως αποτελεί στάχτη στα μάτια των συνταξιούχων η καταβολή της προσωρινής σύνταξης.

«Προτίθεστε να αναλάβετε τις ευθύνες σας, να τιμήσετε την εντολή του Πρωθυπουργού και τις προσωπικές σας δεσμεύσεις και να βελτιώσετε το σύστημα απονομής των εκκρεμών συντάξεων;», είναι -μεταξύ άλλων- το σκληρό και ευθύ ερώτημα που απευθύνει στον Γ. Βρούτση.

Αναλυτικά η Ερώτηση:

Θέμα: «Εκκρεμείς συντάξεις»

Κύριε Υπουργέ,

Ο Πρωθυπουργός της χώρας, σας εμπιστεύθηκε ένα από τα πιο κρίσιμα Υπουργεία, το Υπουργείο Εργασίας στην Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας που προέκυψε από τις εκλογές της 7ης Ιουλίου 2019.

Εσείς ο ίδιος, στις προγραμματικές δηλώσεις τον Ιούλιο του 2019, δεσμευθήκατε ενώπιον του Κοινοβουλίου και του Ελληνικού λαού, να τιμήσετε τον θεσμικό σας ρόλο, με αποτελεσματικότητα και κυρίως ευαισθησία.

Ιδιαίτερα στο μεγάλο πρόβλημα των εκκρεμών συντάξεων και στο μπάχαλο που δημιούργησε η ανερμάτιστη Κυβέρνηση των συριζανελ, αναφέρατε ότι είναι η μεγαλύτερη παθογένεια του πολιτικού συστήματος και συνεχίσατε επί λέξη: «Οι εκκρεμείς συντάξεις είναι μία ντροπή για την Ελληνική Κοινωνία. Τρία, τέσσερα χρόνια ο απόμαχος της δουλειάς, για να πάρει την σύνταξή του, μετατρέπεται σε επαίτη, για να πάρει αυτό που δικαιούται ως αποτέλεσμα της δουλειάς του».

Facebook Comments