ΑρχικήΠαραπολιτικάΧάρης Δούκας: Ποιο ήταν το κοριτσάκι που τον συνόδευσε στην αντίστροφη μέτρηση...

Χάρης Δούκας: Ποιο ήταν το κοριτσάκι που τον συνόδευσε στην αντίστροφη μέτρηση και γιατί συζητήθηκε

Πρεμιέρα χτες για τον νέο δήμαρχο Αθηναίων Χάρη Δούκα, ο οποίος έκανε την πρώτη αλλαγή χρόνου ως δήμαρχος στην πλατεία Συντάγματος.

Αυτό που προκάλεσε άσχημα σχόλια ήταν το γεγονός ότι ο νέος δήμαρχος Αθηναίων ανέβηκε στη σκηνή για τη καθιερωμένη αντίστροφη μέτρηση μαζί με ένα κορίτσι, την κόρη μίας εκ των παρουσιαστών της εκδήλωσης, της Νάνσυς Ζαμπέτογλου και του πρώην μπασκετμπολίστα, Νάσου Γαλακτερού, Σοφία.

Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης εμφανίστηκαν σχόλια που ανέφεραν ότι το κορίτσι ήταν πρόσφυγας από την Παλαιστίνη, καθώς στην πλατεία Συντάγματος υπήρχαν αρκετές Παλαιστινιακές σημαίες, σε ένδειξη συμπαράστασης.

Παρά το γεγονός ότι καμία σημασία δεν έχει η εθνικότητα του κοριτσιού, συνεργάτες του δημάρχου αναγκάστηκαν να διευκρινίσουν «ότι λανθασμένα αναφέρεται σε κάποια ρεπορτάζ ότι το παιδί που ανέβηκε στη σκηνή μαζί με τον Χάρη Δούκα ήταν από την Παλαιστίνη».

Επιπλέον, ο Χάρης Δούκας, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης έδωσε το σύνθημα για την υποδοχή του νέου χρόνου, δηλώνοντας τα εξής:

«Σας καλωσορίζω και εγώ από την πλευρά μου, στην καρδιά της πρωτεύουσας της Ελλάδας, για να υποδεχθούμε όλοι μαζί το 2024. Με ελπίδα και πίστη ότι μπορούμε να πετύχουμε τους στόχους μας ακόμα και αν μοιάζουν ακατόρθωτοι. Είναι μοναδική και πρωτόγνωρη εμπειρία για μένα να υποδεχθώ τη νέα χρονιά, εδώ, ανάμεσα σας. Αυτή την ώρα, λίγο πριν το νέο ξεκίνημα, σας καλώ να ξαναθυμηθούμε, όλοι, την αξία της κοινότητας και της αλληλεγγύης. Σας καλώ να πιστέψουμε στα μικρά και μεγάλα θαύματα, που μπορούν να γίνουν, αν όλοι ενώσουμε τις δυνάμεις μας, για μια πιο ανθρώπινη Αθήνα, πράσινη και δημιουργική, για να μειώσουμε τις ανισότητες που μαστίζουν την κοινωνία μας. Για την Ελλάδα που αγαπάμε και ονειρευόμαστε. Εδώ, απόψε, στο κατώφλι του 2024, ας κρατήσουμε τα όνειρά μας ζωντανά και ας δουλέψουμε μαζί, για να τα κάνουμε πραγματικότητα. Να ευχηθούμε η νέα χρονιά, να μας κάνει όλους πιο δίκαιους, πιο αλληλέγγυους, πιο αισιόδοξους. Το πιο όμορφο ταξίδι τώρα ξεκινά! Καλή Χρονιά Ελλάδα! Καλή χρονιά Αθήνα! Υγεία, αγάπη και προκοπή σε όλους».