Διαμαρτυρία του ΜέΡΑ25 στην ΕΡΤ

11 mins read

Επιστολή διαμαρτυρίας απέστειλε ο Συντονιστής της ΚΕ του ΜέΡΑ25 Κώστας Μπιτσάνης στον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΕΡΤ Α.Ε  Γιώργο Γαμπρίτσο για την απουσία του Γραμματέα και των στελεχών του κόμματος από τις πολιτικές ενότητες των εκπομπών της δημόσιας τηλεόρασης. Η παρούσα επιστολή κοινοποιήθηκε και στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης.

 

Ακολουθεί η επιστολή

Προς : κ. Γ. Γαμπρίτσο ,Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΕΡΤ Α.Ε.

Κοιν.: κ. Γ. Τρουπή ,Διευθυντή Ειδήσεων ΕΡΤ Α.Ε. ,

Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης

 

Κύριοι,

Το τελευταίο εξάμηνο η προβολή του κοινοβουλευτικού κόμματος ΜέΡΑ25 είναι μηδενική στο δημόσιο τηλεοπτικό φορέα. Μόνη εξαίρεση η συνέντευξη του Γραμματέα του Κόμματος Γιάνη Βαρουφάκη στις 9/7/2021 στην πρωινή εκπομπή της ΕΤ1 λίγο πριν τις διακοπές.

Ο Γραμματέας του κόμματος, όχι μόνο δεν προσκλήθηκε να εμφανισθεί στη δημόσια τηλεόραση στις παραμονές του 1ου Συνεδρίου του Κόμματος, στις αρχές Ιουνίου 2021, όπως συνηθίζεται για όλα τα κόμματα, προς ενημέρωση των πολιτών, αλλά και στο σχετικό αίτημα που σας υποβάλαμε δεν μας αξιώσατε ούτε καν σε αρνητική απάντηση.

Για την παρουσία βουλευτών και στελεχών του κόμματος ούτε λόγος, ενώ τα υπόλοιπα κόμματα έχουν καθημερινή και πολυπρόσωπη παρουσία σε όλες τις εκπομπές, καθημερινές και σαββατοκύριακου.

Σας καλούμε να προχωρήσετε άμεσα στην αναμόρφωση αυτής της απαράδεκτης κατάστασης, ώστε στο μέλλον να τηρείτε τα όσα προβλέπονται σχετικά με την προβολή του έργου και των δραστηριοτήτων όλων των πολιτικών κομμάτων στα δημόσια τηλεοπτικά μέσα.

Σε αναμονή της απαντήσεώς σας και των επιβεβλημένων ενεργειών σας.

Κώστας Μπιτσάνης Συντονιστής της Κεντρικής Επιτροπής ΜέΡΑ25

Facebook Comments