Έφυγε από τη ζωή ο δημοσιογράφος Κ. Ι. Αγγελόπουλος

7 mins read

Πέθανε σε ηλικία 77 ετών ο γνωστός δημοσιογράφος και επί σειρά ετών αρθρογράφος των Παραπολιτικών Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος.

Υπήρξε συνιδρυτής της εφημερίδας «Το Ποντίκι» και στη συνέχεια συνεργάστηκε με την Καθημερινή και την Ελευθεροτυπία. Στην Καθημερινή επέστρεψε το 1990 ως πολιτικός συντάκτης και αρθρογράφος για να αναλάβει στη συνέχεια και την διεύθυνση της εφημερίδας.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα θέματα της εξωτερικής πολιτικής φώτισε με την αρθρογραφία του και τα ρεπορτάζ του πολλές πτυχές των εθνικών θεμάτων και ιδιαίτερα των ελληνοτουρκικών σχέσεων.

Υπήρξε πολύτιμος συνεργάτης των Παραπολιτικών, ειδικώς στα ζητήματα της εξωτερικής πολιτικής, ενώ στην εβδομαδιαία στήλη του ανέλυε ζητήματα της πολιτικής επικαιρότητας με ιδιαίτερα αιχμηρό και διεισδυτικό τρόπο.

Ο Αγγελόπουλος έχει συγγράψει το εξαιρετικά ενδιαφέρον βιβλίο «Οι άρχοντες της παρακμής» στο οποίο επιχειρεί να καταστήσει με απλά λόγια αντιληπτό τον αναγνώστη ποιοι είναι οι κύριοι μοχλοί της εθνικής καθυστέρησης και οι διαδρομές της εκτεταμένης διαφθοράς στην δημόσια σκηνή.

Facebook Comments