ΑρχικήΠαραπολιτικάΕκλογές 25ης Ιουνίου: Στην ΕΡΤ την εκλογική βραδιά συντονίζει ο Γιώργος Κουβαράς

Εκλογές 25ης Ιουνίου: Στην ΕΡΤ την εκλογική βραδιά συντονίζει ο Γιώργος Κουβαράς

Η σύνθεση της νέας Βουλής, οι απώλειες και τα κέρδη για κάθε κόμμα, η κατανομή των εδρών και η επόμενη ημέρα των εκλογών, στο επίκεντρο του εκλογικού μαραθώνιου που θα παρουσιάσει η ΕΡΤ.

Την  Κυριακή 25 Ιουνίου 2023, με τη συνδρομή του δημοσιογραφικού και τεχνικού προσωπικού της, από νωρίς το πρωί έως και τα ξημερώματα της Δευτέρας και σε αυτές τις εκλογές, η ΕΡΤ σε συνεργασία με το Τμήμα Πληροφορικής του ΑΠΘ και την εταιρεία δημοσκοπήσεων και ερευνών Palmos Analysis, θα προσφέρει στους τηλεθεατές έγκυρη και έγκαιρη πληροφόρηση, μέσα από την πιο άρτια και σύγχρονη τεχνολογία.

Στη γιγαντοοθόνη αφής θα καταγράφονται όλα τα σενάρια για τη νέα σύνθεση του Κοινοβουλίου, με βάση τα κόμματα που εισέρχονται στη Βουλή ή βρίσκονται στο όριο εισόδου. Εξάλλου, με τη χρήση διαδραστικών γραφημάτων θα απεικονιστούν η σύνθεση της νέας Βουλής, ο αριθμός εδρών των κομμάτων, όπως βέβαια και το αποτέλεσμα του exit poll. Παράλληλα, το L–Banner στο κάτω μέρος της οθόνης στο ΕΡΤNEWS, θα εμφανίζει σε πραγματικό χρόνο όλα τα εκλογικά αποτελέσματα, σε ολόκληρη την επικράτεια, όπως μεταδίδονται από το υπουργείο Εσωτερικών.

ΕΡΤNEWS – ΕΡΤ1
Η αυλαία της εκλογικής αναμέτρησης θα ανοίξει στο ΕΡΤNEWS και στην ΕΡΤ1, στις 5 το πρωί, με τον Δημήτρη Απόκη και την Κωνσταντίνα Κλοκοτάρα.

Στις 06:00, στο στούντιο μπαίνουν ο Δημήτρης Κοτταρίδης και η Νίνα Κασιμάτη, ενώ αμέσως μετά το δελτίο ειδήσεων, στις 10:30 ακολουθούν η Βούλα Μαλλά και ο Κώστας Λασκαράτος. Στις 13:00, τη σκυτάλη παίρνουν η Σταυρούλα Χριστοφιλέα και ο Πιέρρος Τζανετάκος. Μετά το δελτίο ειδήσεων, στις 16:00 ακολουθούν η Αντριάνα Παρασκευοπούλου και ο Κώστας Παπαχλιμίντζος,

Συντονίζει ο παρουσιαστής του κεντρικού δελτίου της ΕΡΤ, Γιώργος Κουβαράς

Στις 17:30, από το ΕΡΤNEWS Studio, αρχίζει το κύριο πρόγραμμα της εκλογικής βραδιάς. Συντονίζει ο παρουσιαστής του κεντρικού δελτίου της ΕΡΤ, Γιώργος Κουβαράς. Μαζί του στο στούντιο ο Απόστολος Μαγγηριάδης. Δεν θα είναι όμως μόνοι, καθώς μαζί τους θα βρίσκεται όλο το επιτελικό δυναμικό της ΕΡΤ, με τους δημοσιογράφους Χριστίνα Βίδου, Δημήτρη Κοτταρίδη, Κώστα Παπαχλιμίντζο, Σοφία Παπαϊωάννου και Σταυρούλα Χριστοφιλέα. Προσκεκλημένοι της δημόσιας τηλεόρασης θα είναι πολιτικοί, πρόσωπα της οικονομικής και κοινωνικής ζωής, όπως και καλλιτέχνες.

Στις 19:00, η ΕΡΤ θα παρουσιάσει το πανελλαδικό exit poll, ενώ όλες τις εξελίξεις θα αναλύσουν και θα σχολιάσουν ο διδάκτορας Πολιτικής Επιστήμης, Παναγιώτης Κουστένης και ο σύμβουλος Στρατηγικής και Επικοινωνίας, Ευτύχης Βαρδουλάκης.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ