Εξετάζεται η υποψηφιότητα της Μαρίας Δαμανάκη για την Προεδρία της Δημοκρατίας

16 mins read

Η διαδικασία εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας βρίσκεται όλο και πιο κοντά, έτσι ένα νέο όνομα έχει πέσει στο τραπέζι, σε περίπτωση που δεν προταθεί εκ νέου ο Προκόπης Παυλόπουλος.

Σύμφωνα με το news247.gr, το τελευταίο διάστημα φέρεται να συζητείται η υποψηφιότητα της Μαρίας Δαμανάκη.

Είναι γνωστό, άλλωστε, το ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα ήθελε για την Προεδρία της Δημοκρατίας μια γυναίκα, με την προϋπόθεση βέβαια η γυναικεία υποψηφιότητα να σηματοδοτεί ένα ευρύτερο άνοιγμα. Όμως, η εξεύρεση μιας τέτοιας υποψήφιας είναι ασφαλώς πολύ δύσκολη απόφαση.

Η Άννα Διαμαντοπούλου, το όνομα της οποίας έχει ακουστεί από την πρώτη στιγμή, προφανώς συγκεντρώνει -και με διαφορά- όλα τα προσόντα ενός προσώπου όπως αυτό που αναζητά ο πρωθυπουργός. Παρ’ όλα αυτά,  είναι ένα πρόσωπο που δύσκολα θα δεχόταν η ακραιφνής “καραμανλική” πτέρυγα της ΝΔ.

Η Μαρία Δαμανάκη, που σήμερα εργάζεται στις Ηνωμένες Πολιτείες, αντιθέτως, έχει κρατήσει αποστάσεις από τα εσωτερικά δρώμενα τα τελευταία χρόνια, από τότε που ολοκληρώθηκε η θητεία της ως Επιτρόπου, θητεία στη διάρκεια της οποίας έχει δημιουργήσει ένα θετικό όνομα στις Βρυξέλλες. Επιπλέον, συγκεντρώνει πολλά από τα στοιχεία που θέλει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αν και έχει ενδιαφέρον αν θα γίνει αποδεκτή από τα άλλα κόμματα. Η ίδια υπήρξε Πρόεδρος του ενιαίου Συνασπισμού μετά το Χαρίλαο Φλωράκη, αλλά εν συνεχεία υπήρξε βουλευτής Επικρατείας στο ΠΑΣΟΚ επί Γιώργου Παπανδρέου και προηγουμένως υποψήφια Δήμαρχος Αθηναίων με τη στήριξη και του Κώστα Σημίτη.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρας, όμως, έχει διαμηνύσει πως θα προτείνει την ανανέωση της θητείας Παυλόπουλου, ενώ άγνωστο είναι εάν η Χαριλάου Τρικούπη που ζητά Πρόεδρο Δημοκρατίας από το χώρο της, θα έδινε την συγκατάθεση της στη συγκεκριμένη υποψηφιότητα. Στη ΝΔ, βέβαια, η Μαρία Δαμανάκη έχει λίγους υποστηρικτές, με “φανατικότερο”- σύμφωνα με τις πληροφορίες- τον Στέφανο Μάνο.

Υπάρχει, ωστόσο, κι ένα μεγαλύτερο πρόβλημα για τον Κυριάκο Μητσοτάκη να προτείνει ένα νέο όνομα για την Προεδρία, καθώς κατά γενική ομολογία η θητεία του Προκόπη Παυλόπουλου είχε θετικό πρόσημο. Και το ερώτημα που τίθεται είναι πως δεν θα προτείνει εκ νέου έναν άξιο Πρόεδρο, όταν οι σχέσεις των δυο ανδρών εδώ και καιρό είναι άψογες; Αυτός είναι και ο λόγος, άλλωστε, που πολλοί στοιχηματίζουν υπέρ μιας δεύτερης θητείας. Παρ’ όλα αυτά, θα πρέπει να περιμένουμε νεότερα προσεχώς!

Facebook Comments