Εξώδικο «Αυγής» και «Κόκκινου» για τη μοιρασιά της καμπάνιας «Μένουμε Σπίτι»

9 mins read

Η «Αυγή» και ο ραδιοφωνικός σταθμός «Στο Κόκκινο» απευθύνονται με εξώδικο στο υπουργείο Οικονομικών, τη Γ.Γ. Ενημέρωσης και Επικοινωνίας και την εταιρεία «Initiative» και ζητούν να υπάρξει επίσημη και τεκμηριωμένη ενημέρωση για τα κριτήρια με τα οποία μοιράστηκαν στα ΜΜΕ τα 20 εκατομμύρια της ενημερωτικής καμπάνιας για τον κορωνοϊό.

«Η διαχείριση δημοσίου χρήματος με αδιαφανή και αυθαίρετο τρόπο συνιστά παραβίαση της ελληνικής και της ευρωπαϊκής νομοθεσίας. Γι’ αυτό προειδοποιούμε κάθε υπεύθυνο ότι το θέμα δεν πρόκειται να τελειώσει εδώ», αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Προαναγγελία μηνύσεων και από την Εφημερίδα των Συντακτών

Την πρόθεση της να κινηθεί νομικά δηλώνει και η Εφημερίδα των Συντακτών με αφορμή τη δημοσιοποίηση της λίστας Πέτσα για τα 20 εκατομμύρια ευρώ που διανεμήθηκαν στα ΜΜΕ σχετικά με την καμπάνια της κυβέρνησης για τον κορωνοϊό.

Σε σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας, που υπογράφει ο συντάκτης Δ. Κανελλόπουλος, με τίτλο «Έρχονται μηνύσεις και αγωγές για τη διαβόητη λίστα Πέτσα», αναφέρεται χαρακτηριστικά: «Το μόνο σίγουρο είναι ότι η ιστορία θα έχει δικαστική συνέχεια. Το ζήτημα με την περιβόητη λίστα Πέτσα δεν σταματά εδώ. Για την ακρίβεια, τώρα αρχίζει».

Επιπλέον επισημαίνεται ότι «όλοι εμείς που ετοιμαζόμαστε να προσφύγουμε στα δικαστήρια θα ζητήσουμε τα χρήματα που δικαιούμαστε και όλα τα διαφυγόντα κέρδη (και οτιδήποτε υποδείξουν οι νομικοί σύμβουλοί μας) από μία πολυεθνική εταιρεία, την Initiative Media».

Facebook Comments