Εξώδικο της Κωνσταντοπούλου στα ΝΕΑ

88 mins read

Η κ. Ζωή Κωνσταντοπούλου, πρώην Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, Επικεφαλής του Κόμματος «Πλεύση Ελευθερίας», δικηγόρος, επέδωσε στις 14/12/2020 εξώδικη δήλωση στην εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ, με την οποία ζητεί τη ανάκληση του περιεχομένου του άρθρου με τίτλο «Χρυσαλοιφή» του Δημήτρη Ψυχογιού στη σελίδα 7 του φύλλου της εφημερίδας «ΤΑ ΝΕΑ» της 10ης/12/2020, την αποκατάσταση της πραγματικότητας και την έκφραση συγγνώμης, χωρίς να μας υποδεικνύει κείμενο προς καταχώριση.

Το άρθρο έχει ως αφετηρία και ασχολείται με τη μίσθωση της εξοχικής κατοικίας από τον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης στο Σούνιο (ή στη Λαυρεωτική), τα προνόμια αυτής της θέσης και την ηθικολογούσα και σκανδαλοθηρική φρασεολογία του πρώην Πρωθυπουργού κατά «διεφθαρμένων» και» πλούσιων», που συνδυάζεται με την απόκρυψη του πλούτου και των πολυτελών συνηθειών του (πούρα, καλά ποτά, ξενύχτια, κότερα) και με καταγγελίες κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη ως «διεφθαρμένου» και «πλούσιου».

Η κ. Κωνσταντοπούλου θεωρεί το δημοσίευμα συκοφαντικό για την ίδια και κακόβουλο, λόγω της αναφοράς σε επιδότηση του Κόμματος «Πλεύση Ελευθερίας» με 85.000 €. Σύμφωνα με την κ. Κωνσταντοπούλου ισχύουν τα ακόλουθα: Η επιχορήγηση ανήλθε σε 78.225 €, το Κόμμα ιδρύθηκε το 2015 και δεν έλαβε χρηματοδότηση μέχρι το 2019, οπότε και συμμετείχε για πρώτη φορά στις ευρωεκλογές και τις εθνικές εκλογές. Μετά τη συμμετοχή στις εκλογές του 2019, για τις οποίες δαπάνησε 110.310 €, με σημαντικό μέρος των εισφορών να προέρχεται από την ίδια, το Κόμμα έλαβε συνολική εκλογική επιχορήγηση 7.915 € και τον Μάρτιο 2020 για πρώτη φορά τακτική κρατική χρηματοδότηση 70.310 €.

Στη συνέχεια ανακοινώθηκε από την ίδια και το Κόμμα ότι 17.500 ευρώ, δηλαδή το 1/4 του ποσού αυτού, θα διατεθεί όχι για ιδιοτελείς, αλλά για κοινωφελείς σκοπούς (ενίσχυση της μάχης κατά του κορωνοϊού, με δωρεές κλινών ΜΕΘ και κλιβάνων στο Νοσοκομείο του ΕΣΥ Παμμακάριστος, φαρμάκων σε έλλειψη στο Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού, ενός υπερσύγχρονου καρδιογράφου και ενός λουτρού υπερήχων στο Κέντρο Υγείας Καλυβίων, με δωρεά 2.000 € στο Ταμείο Αλληλοβοήθειας του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών και ενός απινιδωτή σε Σύλλογο χωριού των Σερρών).

Στο δημοσίευμα της εφημερίδας μας δεν υπονοήθηκε ότι την επιχορήγηση εισέπραξε η κ. Κωνσταντοπούλου προσωπικά, κάτι που επιβεβαιώνει και η ίδια, θεωρεί όμως την έκφραση «προικοδότηση» άκρως υποτιμητική και σεξιστική, αφού η ίδια έχει μοναδική πηγή εισοδημάτων της την αναμφισβήτητα επιτυχημένη άσκηση μαχόμενης δικηγορίας μετά από σημαντικές σπουδές. Με τη λέξη αυτή περιγράφηκε η παραχώρηση του χρηματικού ποσού από το κράτος στο Κόμμα της, χωρίς η χρήση αυτή (συνηθισμένη άλλωστε στην καθομιλουμένη) να υποκρύπτει πρόθεση μείωσης και προσβολής της προσωπικότητάς της.

Οι επιχορηγήσεις των κομμάτων, εξ όσων γνωρίζουμε, δεν φορολογούνται. Συνεπώς δεν γίνεται κανένας υπαινιγμός. Η αναφορά των ποσών των επιχορηγήσεων των Κομμάτων «Πλεύση Ελευθερίας» και «ΜέΡΑ25» έγινε σε αντιπαραβολή προς αυτά της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και όχι προς μείωση της απαξίας των συμπεριφορών του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, που μάλιστα αποτελεί το θέμα του δημοσιεύματος. Εξάλλου με το επίμαχο δημοσίευμα δεν υπονοείται ότι οι αρχηγοί των μικρότερων κομμάτων μισθώνουν πράγματι ή ότι θα μισθώνουν με τα χρήματα των επιχορηγήσεων εξοχικές κατοικίες, ούτε ότι ακολουθούν την ηθικολογούσα και σκανδαλοθηρική φρασεολογία του πρώην Πρωθυπουργού κατά «διεφθαρμένων» και «πλούσιων».

Επίσης στο δημοσίευμα δεν μπορεί να αποδοθεί ο ψόγος της αποδοχής, αλλά ούτε ακόμη και της επίκλησης του ισχυρισμού «όλοι τα ίδια κάνουν». Ενόψει αυτών ορθώς η κ. Κωνσταντοπούλου με την εξώδικη δήλωσή της τονίζει ότι έχει δημοσιοποιηθεί ότι διαφώνησε με το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ λόγω προδοσίας του εις βάρος του ελληνικού λαού και ότι αποχώρησε και έπαυσε να περιλαμβάνεται στους 300 βουλευτές, αδιαφορώντας για τα θεσμικά προνόμια που συνοδεύουν τη θέση του 3ου τη τάξει Πολιτειακού Παράγοντα και τις αποζημιώσεις που προβλέπονται και καταβάλλονται.

Η ηλεκτρονική έκδοση των «ΝΕΩΝ», tanea.gr δημοσιεύουν όλο το εξώδικο της κ. Κωνσταντοπούλου:

Εξώδικη διαμαρτυρία – πρόσκληση – δήλωση της Ζωής Κωνσταντοπούλου προς τον Δ. Ψυχογιό, τον Γ. Μαντέλα, την ανώνυμη εταιρεία Αλτερ Εγκο.

Ο πρώτος από εσάς συνέταξε άρθρο με τίτλο «Χρυσαλοιφή» που δημοσιεύτηκε στην σελίδα 7 της εφημερίδας «ΤΑ ΝΕΑ» της 10/12/2020 στο οποίο αναφέρθηκε στο πρόσωπό μου με τρόπο βαρέως  συκοφαντικό, κακόβουλο και κακοήθη, εν πλήρη γνώσει της αναλήθειας των λεγόμενων του και με σκοπό την προσβολή της προσωπικότητας μου, με ψεύδη, συκοφαντίες και απαξιωτικές διατυπώσεις.

Ειδικότερα, στο ανωτέρω άρθρο και στην πρώτη παράγραφό του, αναφέρετε το εξής:

«ΧΡΥΣΑΛΟΙΦΗ

Του Δημήτρη Ψυχογιού

Πολλοί ήθελαν να νοικιάσουν το εξοχικό του κ. Τσίπρα με τους εξόχως ευνοϊκούς όρους που πέτυχε αυτός – όμως πολλοί περισσότεροι θα ήθελαν να έχουν τα προνόμια που εξασφαλίζει η θέση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ακόμα και του αποτυχημένου αρχηγού κόμματος, που όμως επιδοτείται: η κ. Κωνσταντοπούλου θα προικοδοτηθεί με 85.000 ευρώ (αφορολόγητα) με τα οποία μπορεί να νοικιάσει πέντε τουλάχιστον εξοχικές κατοικίες για τρία χρόνια.».

Η ανωτέρω αναφορά σας είναι, εν γνώσει σας, εντελώς ψευδής και συκοφαντική, και σας καλώ να την ανακαλέσετε αμέσως και ρητώς, αποκαθιστώντας την αλήθεια, ζητώντας συγγνώμη για την εκ μέρους σας προσβολή και απέχοντας στο μέλλον από κάθε ανάλογο ψευδή και συκοφαντικό ισχυρισμό και κάθε ανάλογη ψευδή και προσβλητική διατύπωση, η οποία εξυπηρετεί τη σύγχυση, την παραπληροφόρηση και τον αποπροσανατολισμό, αλλά και την μείωση της απαξίας των συμπεριφορών του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, που έχουν αποκαλυφθεί και απασχολούν το δημόσιο διάλογο τις τελευταίες ημέρες.

Ειδικότερα, γνωρίζετε πολύ καλά, καθώς όλα όσα ακολουθούν έχουν κατ’ επανάληψη δημοσιοποιηθεί και είναι γνωστά, ότι:

 

1.      Από τη θέση της βουλευτή και Προέδρου της Βουλής, το 2015 διαφώνησα με το τότε Κυβερνών Κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ, λόγω της προδοσίας που διέπραξε σε βάρος του Ελληνικού λαού και αποχώρησα από το Κόμμα αυτό. Όλοι γνωρίζουν ότι αδιαφόρησα για τα θεσμικά προνόμια που συνοδεύουν τη θέση του 3ου τη τάξει Πολιτειακού Παράγοντα, αλλά και για τις αποζημιώσεις που προβλέπονται και καταβάλλονται.

2.      Επέλεξα μία αυτόνομη και ανεξάρτητη πολιτική πορεία, ιδρύοντας την Πλεύση Ελευθερίας εκ του μηδενός, χωρίς ποτέ είτε εγώ είτε η Πλεύση Ελευθερίας να λάβουμε οικονομική­ κρατική επιχορήγηση-χρηματοδότηση για οποιαδήποτε δραστηριότητα από το 2016, που ιδρύθηκε το Κόμμα, μέχρι και το έτος 2019, που συμμετείχε για πρώτη φορά στις Εκλογές. Ευρωεκλογές και Εθνικές.

3.      Η Πλεύση Ελευθερίας συμμετείχε, για πρώτη φορά το 2019, σε 2 εκλογικές αναμετρήσεις, ως μη επιδοτούμενο κόμμα και έλαβε, εκ των υστέρων, συνολική εκλογική επιχορήγηση ύψους 7.915€ (επτά χιλιάδων εννιακοσίων δέκα-πέντε ευρώ), ενώ τα έξοδα που πραγματοποίησε για τις δύο αυτές αναμετρήσεις ήταν 110.310 ευρώ (εκατόν δέκα χιλιάδες τριακόσια δέκα ευρώ).

Προκύπτει εξάλλου ότι σημαντικό μέρος των εισφορών στο Κόμμα κατέβαλα εγώ η ίδια. Όλα τα ανωτέρω στοιχεία είναι γνωστά σε εσάς.

4.      Το Μάρτιο 2020 καταβλήθηκε για πρώτη φορά τακτική κρατική χρηματοδότηση στην Πλεύση Ελευθερίας, ύψους 70.310 ευρώ (εβδομήντα χιλιάδων τριάκοσων δέκα ευρώ) και αμέσως ανακοίνωσα και ανακοινώσαμε ότι το 1/4 (εν τέταρτο) του ποσού αυτού, ύψους 17.500 ευρώ θα το διαθέσουμε για να ενισχύσουμε τη μάχη κατά της Πανδημίας του Κορονοϊού, με δωρεές στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, αλλά και σε κοινωνικές πρωτοβουλίες στήριξης των συνανθρώπων μας και ιδίως των πιο αδυνάμων.

5.      Έτσι, το ανωτέρω ποσό, μετά από Εισήγησή μου, διατέθηκε από την Πλεύση Ελευθερίας για την αγορά και δωρεά:

–          Τριών (3) κλινών ΜΕΘ και δύο (2) κλιβάνων, που δωρίσαμε στο Νοσοκομείο Παμμακάριστος, Νοσοκομείο Αναφοράς για τον Κορονοϊό, τα οποία παρέδωσα προσωπικά στο Νοσοκομείο Παμμακάριστος και στο προσωπικό του.

–          Φαρμάκων σε έλλειψη, αξίας 2.500 ευρώ, που δωρίσαμε στο Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού, το οποίο συνεχίζει να στηρίζει τους ανθρώπους που δεν έχουν πρόσβαση σε φάρμακα στη δύσκολη αυτή περίοδο, τα οποία επίσης παρέδωσα προσωπικά στους εθελοντές του Μητροπολιτικού Κοινωνικού Ιατρείου.

–          Ενός υπερσύγχρονου καρδιογράφου και ενός λουτρού υπερήχων που δωρίσαμε στο Κέντρο Υγείας Καλυβίων, επίσης Κέντρο Αναφοράς για τον Κορονοϊό, που επίσης τα παρέδωσα προσωπικά στο Κέντρο Υγείας Καλυβίων και στο προσωπικό του.

–          2.000 (δύο χιλιάδων) ευρώ που δωρίσαμε στο ΤΑΣΕΗ, το Ταμείο Αλληλοβοήθειας του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, για να ενισχύσουμε τις δράσεις του, συμπαράσταση στους καλλιτέχνες που δοκιμάζονται την  περίοδο της Πανδημίας.

–          Ενός απινιδωτή, που δωρίσαμε σε Σύλλογο χωριού των Σερρών, που μας γνωστοποίησε αυτή την ανάγκη.

6.      Η Πλεύση Ελευθερίας, συνεπώς, διέθεσε το 1/4 (εν τέταρτο) της για πρώτη φορά καταβληθείσας κρατικής χρηματοδότησης για κοινωφελείς σκοπούς, ενώ και συνολικά η δράση της κατατείνει στη συμπαράσταση στην κοινωνία και όχι σε ιδιοτελείς σκοπούς.

Όλες οι ανωτέρω πρωτοβουλίες δημοσιοποιήθηκαν, με δελτία τύπου, ανακοινώσεις, δημοσιεύματα, ρεπορτάζ και είναι γνωστές.

 

7.      Ως Επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας, αλλά και με την δικηγορική μου ιδιότητα, έχω συμπαρασταθεί και συνεχίζω να συμπαρίσταμαι, αφιλοκερδώς, σε πολλούς συνανθρώπους μας που δοκιμάζονται, είτε πρόκειται για ανθρώπους που υποβάλλονται σε διαδικασία πλειστηριασμού της κατοικίας τους είτε πρόκειται για τους κατοίκους τοπικών κοινωνιών, που τίθενται σε διακύβευση τα δικαιώματά τους, η ζωή τους, το δικαίωμα στην υγεία και το περιβάλλον είτε ανθρώπους που αγωνίζονται κατά της αδικίας.

8.      Και, φυσικά, ούτε έχω εισπράξει προσωπικά ούτε πρόκειται να εισπράξω προσωπικά ή να «προικοδοτηθώ», κατά την άκρως υποτιμητική και σεξιστική έκφραση που επιλέξατε να χρησιμοποιήσετε, ούτε μισό ευρώ κρατικής χρηματοδότησης ή άλλης κρατικής επιχορήγησης από το Δημόσιο, είτε με την ιδιότητά μου ως Επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας (που επιλέξατε να μου αποδώσετε υποτιμητικά τον χαρακτηρισμό του «αποτυχημένου αρχηγού κόμματος») ούτε και με την ιδιότητά μου ως Πρώην Προέδρου της Βουλής.

9.      Μοναδική πηγή εισοδημάτων μου είναι η δουλειά μου, ως μαχόμενης δικηγόρου, επί 18 χρόνια, κατόχου 2 πτυχίων και 2 μεταπτυχιακών, μέλους του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών και του Δικηγορικού Συλλόγου Νέας Υόρκης, ειδικευμένης και ενεργής σε εθνικό και διεθνές επίπεδο στην υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, στο ποινικό δίκαιο και στο διεθνές δίκαιο, που τόσο η ακαδημαϊκή και επαγγελματική μου διαδρομή         όσο και η ποιότητα της επαγγελματικής μου δραστηριότητας είναι επίσης γνωστή και αναγνωρισμένη.

 

Το να με εμφανίζετε λοιπόν ψευδώς να λαμβάνω προσωπικά για «προίκα» και «αφορολόγητα» το ποσό των 85.000 ευρώ λόγω της ιδιότητάς μου ως Επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας, να τονίζετε υπαινικτικά ότι αυτά είναι «αφορολόγητα» και να επιχαίρετε στη συνέχεια ότι μπορώ να αξιοποιήσω ένα τέτοιο ποσό για να ενοικιάσω 5 εξοχικές κατοικίες αποτελεί χονδροειδέστατο κακόβουλο ψεύδος και κατασκευασμένο, χυδαίο ισχυρισμό, από την αρχή μέχρι το τέλος, που με προσβάλλει κατάφωρα και πλαστογραφεί την πραγματικότητα, ενώ στην πράξη συρρικνώνει και την απαξία της συμπεριφοράς του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, με τον ψευδή ισχυρισμό ότι «όλοι τα ίδια  κάνουν».

Αντίθετα με την δική σας αντίληψη για την πολιτική, όπως την εκφράζετε στη συνέχεια του άρθρου σας, εγώ δεν πιστεύω ότι ο λόγος για να ασχοληθεί κανείς με τα κοινά είναι για να εισπράξει βουλευτική αποζημίωση και να «απολαμβάνει αμοιβές, δόξες και τιμές». Αντίθετα με τη δική σας αντίληψη ότι «για τούτο άλλωστε γίνονται λυσσαλέοι αγώνες για να καταφέρει κανείς να φθάσει ως την ελiτ των 300 της Βουλής», εγώ θεωρώ ότι κίνητρο για να εκπροσωπήσεις τους συμπολίτες σου στο Κοινοβούλιο δεν μπορεί να είναι άλλο από αυτό της ανιδιοτελούς προσφοράς στην πατρίδα σου και στην κοινωνία, ανεξαρτήτως προσωπικού ή πολιτικού κόστους.

Το ποια είναι η αντίληψή μου για την ενασχόληση με τα κοινά, αλλά και για την βουλευτική ιδιότητα και τη βουλευτική αποζημίωση, το έχω αποδείξει στην πράξη, αφού και όταν λάμβανα βουλευτική αποζημίωση, διέθετα το μεγαλύτερο μέρος της για  να προσφέρω και για να υπηρετήσω τα καθήκοντά μου ως βουλευτή και όχι για να αποκτήσω οποιαδήποτε προσωπική ή οικονομική διευκόλυνση, ενώ και ως βουλευτής και ως Πρόεδρος της Βουλής δούλεψα άοκνα και ακατάπαυστα υπηρετώντας την πατρίδα μου, τη δημοκρατία και τον ελληνικό λαό και τιμώντας τον όρκο μου.

Αντίθετα με όσα εσείς προδήλως πρεσβεύετε, εγώ έχω χαράξει έμπρακτα μια εντελώς διαφορετική πολιτική διαδρομή, την οποία θα υπερασπιστώ έναντι κάθε κακόβουλου και συκοφάντη.

Την επόμενη φορά, συνεπώς, που θα θελήσετε να κάνετε παραλληλισμούς με τις  ιδιοτελείς και ελεγκτέες συμπεριφορές του κ. Τσίπρα ή οποιουδήποτε άλλου προσώπου που ελέγχεται για πράξεις που υποδηλώνουν ιδιοτέλεια και αναδίδουν οσμή διαφθοράς, μπορείτε να αναφερθείτε στις προσωπικές σας αντιλήψεις, εμπειρίες και αναφορές και να μην ξαναπιάσετε στο στόμα σας και στα γραπτά σας εμένα.

Facebook Comments

Τελευταία Νέα