Επιφυλάξεις του Κύρτσου για την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ

7 mins read
Ο ευρωβουλευτής της ΝΔ Γιώργος Κύρτσος είναι επιφυλακτικός σε σχέση με την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της ΔΕΗ που συνεπάγεται μείωση του ποσοστού του Δημοσίου. 
 
Οι αναρτήσεις του:

Η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ σε συνθήκες μεγάλης αύξησης ενεργειακού κόστους, να αποφευχθεί. Χρειαζόμαστε: Ενίσχυση παρεμβατικού,δημόσιου ρόλου της ΔΕΗ. Αυστηρότερους κανόνες,λιγότερη κερδοσκοπία από ιδιώτες πάροχους. Πράσινο ομόλογο δισεκ του Δημοσίου. Μέτρα στην ΕΕ. Μετά βλέπουμε.
Τα 750 εκατ που θα πάρει η ΔΕΗ με αύξηση μετοχικού κεφαλαίου δεν επαρκούν. Επαναλαμβάνω πρότασή μου για πράσινο ομόλογο Δημοσίου, ύψους 5 δισεκ, κατά το πρότυπο Ντράγκι. Χρειαζόμαστε δισεκ.για: Πράσινη μετάβαση. Έλεγχο ενεργειακού κόστους. Περιορισμό κερδοσκοπίας ιδιωτών παρόχων.
Υψηλού πολιτικού ρίσκου η απόφαση της κυβέρνησης να μειώσει τη συμμετοχή του Δημοσίου στη ΔΕΗ από 51% στο 34%. Συμπίπτει με νέα ενεργειακή κρίση και τεράστια αύξηση λογαριασμών ΔΕΗ και ιδιωτών παρόχων. Η δυσαρέσκεια νοικοκυριών,μικρομεσαίων θα μεγαλώσει στη διάρκεια του χειμώνα.

Facebook Comments