ΑρχικήΠαραπολιτικάΕπιστολή Θ. Καρούνου στο Daily Post για την συνάντηση με τον Α....

Επιστολή Θ. Καρούνου στο Daily Post για την συνάντηση με τον Α. Τσίπρα

Σε συνέχεια του από 02/09/2019 άρθρο σας στο dailypost, θα ήθελα να σας επισημάνω τα εξής:

Oι συναντήσεις που έχουν γίνει μεταξύ στελεχών του Οργανισμού Ανοιχτών Τεχνολογιών (ΕΕΛΛΑΚ) και του ΣΥΡΙΖΑ αποτελούν μέρος του συνολικού διαλόγου που έχει ξεκινήσει η ΕΕΛΛΑΚ με όλα τα κόμματα του συνταγματικού τόξου. Ο διάλογος αυτός που έχει ξεκινήσει με επιστολή που έχει σταλεί σε όλα τα κόμματα από τις 14 Ιουνίου 2019, επισυνάπτω ενδεικτικά τις επιστολές προς ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, η επιστολή έχει ως κύριο αντικείμενο την προώθηση και ενσωμάτωση των ανοιχτών τεχνολογιών στη λειτουργία της κυβέρνησης, του κοινοβουλίου και των ίδιων των κομμάτων.

Αντίστοιχες συναντήσεις έχουν πραγματοποιηθεί και με τη Νέα Δημοκρατία, αλλά και με άλλα κόμματα τόσο κατά τις πρόσφατες εκλογές όσο και πριν και μετά από προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις. Αυτές οι συναντήσεις έχουν ως αποκλειστικό στόχο την ενίσχυση της ανοιχτότητας και της διαφάνειας σε όλο τον κύκλο ζωής της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας και άρα και στην πιο ανοιχτή λειτουργία των κομμάτων.

Θα πρέπει, ωστόσο, να υπογραμμισθεί ότι οι παραπάνω στόχοι ενίσχυσης της ανοιχτότητας δεν μπορεί και δεν πρέπει να ερμηνεύονται και να παρερμηνεύονται ως προσπάθεια ανάληψης θέσης στην ιεραρχία ενός κόμματος ή με θέσεις που κατείχα στο παρελθόν.

Σε εμένα προσωπικά δεν έγινε πρόταση να αναλάβω την εκλογή Προέδρου ή τον ψηφιακό μετασχηματισμό του ΣΥΡΙΖΑ, όπως εσφαλμένα αναφέρεται στο άρθρο σας. Κάτι τέτοιο αποτελεί αποκλειστική πρωτοβουλία και προνόμιο των μελών του κάθε κόμματος σύμφωνα με τις διαδικασίες και τους όρους που το ίδιο επιλέγει.

Τέλος, θα ήθελα να σας επισημάνω ότι δεν είμαι καθηγητής, αλλά ερευνητής στο ΕΜΠ και ότι συμμετείχα στην διοργάνωση της εκλογής του προέδρου του ΠΑΣΟΚ το 2007, ενώ το βιογραφικό και η δράση μου είναι δημόσια προσβάσιμα στο http://karounos.gr/blog/bio. Επιπλέον συμβάλω ως ερευνητής σε  δεκάδες έργα που συμμετέχω σε συνεργασία με εργαστήρια του ΕΜΠ και ομάδες εργασίας της ΕΕΛΛΑΚ.

Θα σας παρακαλούσα να είστε πιο προσεκτικοί στην αρθρογραφία σας σε σχέση με το πρόσωπό μου, καθώς δημιουργούνται εσφαλμένες εντυπώσεις και διαστρεβλώνεται η προσπάθεια ενός μη κερδοσκοπικού, υπερκομματικού οργανισμού, όπως είναι η ΕΕΛΛΑΚ, που μέσα από την εργασία χιλιάδων εθελοντών προσπαθεί να ενισχύσει την ανοιχτότητα, τη διαφάνεια και τη λογοδοσία στο σύνολο της κοινωνίας μας. Με λάθη όπως αυτά που σας επισήμανα -άθελά σας θέλω να πιστεύω- υπονομεύετε την προσπάθειά μας να συνεισφέρουμε ουσιαστικά στον εκδημοκρατισμό των κομμάτων και την ενίσχυση της συμμετοχής των πολιτών στη δημοκρατική ζωή του τόπου μέσα από το κόμμα που ο καθένας πιστεύει ότι τον εκπροσωπεί.

Ευχαριστώ,

Θεόδωρος Καρούνος,