Εσωκομματική σφαγή στον ΣΥΡΙΖΑ – Παπαδόπουλος εναντίον Αυγέρη

18 mins read

Εσωκομματική κόντρα ξέσπασε στον ΣΥΡΙΖΑ με τη Δώρα Αυγέρη και τον Χριστόφορο Παπαδόπουλο να έρχονται σε αντιπαράθεση μέσω αναρτήσεων στο Facebook.

Η βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης Δώρα Αυγέρη, σε άρθρο της στην Εφημερίδα των Συντακτών, άφησε αιχμές εναντίον στελεχών της αριστερής πτέρυγας του ΣΥΡΙΖΑ με αναφορές σε «κομματικούς μπράβους» και «ιδεολογικό face control».

O πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και μέλος των 53+, Χριστόφορος Παπαδόπουλος,  με ανάρτησή του, απάντησε με αιχμηρό τρόπο στην Δώρα Αυγέρη, αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι «Το ζήτημα δεν είναι μόνο τι λέει και τι δεν λέει, αλλά και από πού αντλεί την αυτοπεποίθηση της να λέει ό,τι της κατέβει».

Αυγέρη: «Κομματικοί μπράβοι» και «ιδεολογικό face control»

Η Δώρα Αυγέρη στις 8 Ιανουαρίου είχε γράψει άρθρο στην ΕΦΣΥΝ με τίτλο: «Ο προοδευτικός κόσμος να ξαναγνωρίσει την Αριστερά χωρίς κομματικούς μπράβους και ιδεολογικό face control»

«Ο προοδευτικός κόσμος δεν μπορεί να ξεχνά τι σημαίνει Δεξιά. Και ταυτόχρονα πρέπει να ξαναγνωρίσει την Αριστερά. Αυτό δεν γίνεται με κομματικούς μπράβους και ιδεολογικό face control. Οι πολίτες δεν είναι περαστικοί που ρίχνουν ένα βλέμμα από περιέργεια. Το βλέμμα τους έχει απορίες. Συναπαντούμε, τους συναντούμε στους δρόμους. Τους πείθουμε για το δίκαιο των θέσεων μας και για την επιτυχία μιας συλλογικής, ριζοσπαστικής πορείας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. οφείλει πρώτα να οργανώσει ένα πλειοψηφικό πολιτικό μέτωπο απέναντι στη Δεξιά κι όχι να ανοίγει κοινωνικά μέτωπα εναντίον του. Κι αυτό το πολιτικό μέτωπο να το φέρει και να το κρατήσει αριστερά, προκειμένου οι πολίτες να βρουν απαντήσεις στα προβλήματά τους κι όχι προβλήματα στις απαντήσεις τους.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. και οι άνθρωποί του οφείλουν να σκεφτούν την επόμενη μέρα μιας νίκης γεμάτης από μεγάλες ευθύνες και νέες ελπίδες. Κι αυτή η μέρα δεν αργεί!», έγραψε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Η απάντηση του Χριστόφορου Παπαδόπουλου

Ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Χριστόφορος Παπαδόπουλος επιτέθηκε στην βουλευτή και τόνισε πως «το ζήτημα δεν είναι μόνο τι λέει και τι δεν λέει, αλλά και από που αντλεί την αυτοπεποίθηση της να λέει ότι της κατέβει…

Η ανάρτηση του Χ. Παπαδόπουλου:

«Τι μας λέει η Δώρα Αυγέρη στην ΕφΣυν; Ότι είναι”αριστερόμετρο” και “κομματικοί μπράβοι” όσοι και όσες απορρίπτουν τους “ολίγο” ρατσιστές, “ολίγο” εθνικιστές, ομοφοβικούς, σκοταδιστές, που δέρνουν τη γυναίκα τους, καμιά φορά τη σκοτώνουν, επειδή είναι λεβέντες!

Το ζήτημα δεν είναι μόνο τι λέει και τι δεν λέει, αλλά και από που αντλεί την αυτοπεποίθηση της να λέει ότι της κατέβει, με γλώσσα εφάμιλλή της “εκσυγχρονιστικής” δεξιάς.

Σίγουρα οι πεποιθήσεις της δεν ταιριάζουν με το κόμμα που “υπηρετεί” στο κοινοβούλιο. Η τηλεόραση είναι διαβατήριο, δεν είναι όμως πιστοποιητικό» έγραψε στο Facebook.

Facebook Comments