Έξαλλος ο Τσακαλώτος: «Είμαι εγώ Δούρειος Ίππος του Ερντογάν;»

11 mins read

Η δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου Στέλιου Πετσα ότι ο ΣυΡιζΑ είναι δούρειος ίππος του Ερτογάν προκάλεσε σήμερα την έντονη αντίδραση του πρώην υπουργού Oικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου.

Aπό το βήμα της Βουλής απευθυνόμενος στους βουλευτές της Nέας Δημοκρατίας αναρωτήθηκε: «Θεωρείται εμένα τον κ. Ξανθό ή την κ. Τζούφη οτι είμαστε πέμπτη φάλαγγα και δούρειος ίππος του Ερντογάν; Αν το θεωρείτε να μας το πείτε ονομαστικά. Σε αυτή την προσφυγική κρίση αυτή είναι η θέση της Νέας Δημοκρατίας ότι είμαστε Δούρειοι ίπποι της Τουρκίας; Δεν ντρεπόσαστε λίγο για τον κυβερνητικό εκπρόσωπο σας που λέει αυτά τα πράγματα;».

Ο κ. Τσακαλώτος ανέφερε ότι στη Νέα Δημοκρατία σήμερα χτίζεται ένας ακροδεξιός κορμός όπου σε λίγο οι φιλελεύθεροι θα αποτελούν έναν μαϊντανό: «Νέα Δημοκρατία είστε ή ΕΡΕ τι είστε επιτέλους ποιους αντιπροσωπεύετε ποια αυτιά θέλετε να χαϊδέψετε; Δεν έχετε ίχνος ντροπής όταν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος λέει αυτό το πράγμα; Από πότε έχετε να τα ακούσετε αυτά ότι κάποιοι είναι αντιπρόσωποι μιας ξένης χώρας; Χτίζετε ένα μπλοκ δυνάμεων με βάση την ακροδεξιά όπου οι φιλελεύθεροι ανάμεσα σας θα είναι μόνο μαϊντανός για να τους πουλάτε σε διεθνή fora προκειμένου να μιλήσει ο πρωθυπουργός σας αλλά ο κόσμος σας θα είναι ακροδεξιός».

Μάλιστα ο κ. Τσακαλώτος ανέφερε ότι ακόμα κι αν θέλει στην πορεία η Νέα Δημοκρατία να μαζέψει αυτή την ρητορεία δεν θα μπορεί: «Τα πράγματα μετά από ένα σημείο δεν θα μαζεύονται δεν μιλάτε ανοιχτά, δεν μιλάτε με αλήθεια στον κόσμο και θα έρθει μια στιγμή που θα θελήσετε να μπλοκάρετε όλο αυτό το πράγμα θα καταλάβετε ότι έχει ξεφύγει το θέμα αλλά δεν θα μπορείτε και τότε θα είναι αποκλειστική και δική σας η ευθύνη».

Facebook Comments

Τελευταία Νέα