Εξελίξεις για το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ: Τι γίνεται με Δανέλλη και Κουντουρά, ποιος θα μπεί από την κυβέρνηση

8 mins read

Θέμα χρόνου είναι σύμφωνα με πληροφορίες η ανακοίνωση ακόμα 15 υποψηφίων για το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, μετά από κλειστή συνεδρίαση της ΚΕ του κόμματος, για την έγκριση τους.

Όπως όλα δείχνουν είναι η ώρα του Σπύρου Δανέλλη να ανακοινωθεί, όχι όμως απαραίτητα και της Έλενας Κουντουρά εξαιτίας του κενού που θα μείνει στο Υπουργείο Πολιτισμού.

Το ενδιαφέρον στοιχείο είναι ότι ο Αλέξης Τσίπρας σκέφτεται να συμμετέχουν στο ευρωψηφοδέλτιο και κυβερνητικά στελέχη, χωρίς επίσης να αποχωρήσουν από τις θέσεις τους, καθώς έχουν πια την δυνατότητα, να είναι και υποψήφιοι.

Στα ονόματα που έπεσαν στο τραπέζι πέρα από αυτά που έχουν ακουστεί, του Δημήτρη Τζανακόπουλου και της Έφης Αχτσιόγλου κυρίως, τις τελευταίες μέρες έρχεται και αυτό του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, Γιάννη Δραγασάκη.

Στο Μαξίμου, σε περίπτωση που γίνει το απίθανο, δηλαδή εκλεγούν και η Έλενα Κουντουρά και ο Σπύρος Δανέλλης, δεν ανησυχούν για την διατήρηση της κυβερνητικής πλειοψηφίας, πρώτον γιατί ποντάρουν στην στήριξη του προέδρου της ΔΗΜΑΡ Θανάση Θεοχαρόπουλου και δεύτερον γιατί το καλοκαίρι θα λειτουργούν τα θερινά τμήματα της βουλής, έτσι δεν θα υπάρχουν εμπλοκές σε κοινοβουλευτικές ψηφοφορίες.

Facebook Comments