ΑρχικήΠαραπολιτικάΈχω και δορυφόρο, πάμε μια βόλτα;

Έχω και δορυφόρο, πάμε μια βόλτα;

Το ότι ο Νίκος Παππάς και η Κυβέρνηση εν γένει συνεχίζουν να διατυμπανίζουν τις επιτυχίες της χώρας στο διάστημα, είναι κάτι που ξεπερνά τα όρια του γνωστού σύμπαντος. Oι δύο δορυφόροι με το “γαλανόλευκο” όνομα hellas Sat, όντως βρίσκονται σε τροχιά γύρω από τη γη στη γεωστατική θέση της Ελλάδας και Κύπρου αλλά ιδιοκτησιακά ανήκουν στην Arabsat.

Μια εταιρεία δηλαδή που ιδρύθηκε το 1976 από 21 χώρες της αραβικής ένωσης. Φουλ Ελλάδα δηλαδή. Αυτή η μικρή λεπτομέρεια βεβαίως δεν πρέπει να χαλάσει το πανηγυρικό κλίμα που επικρατεί στο αρμόδιο υπουργείο διαστήματος, ιδίως τώρα που ο Υπουργός πήγε στη φωλιά των δορυφόρων στην αμερικανική Lokcheed Martin. Η καπιταλιστική εταιρεία έχει εκτοξεύσει προ δύο μηνών τον Hellas Sat 4 για λογαριασμό των Αράβων, οι οποίοι -ειρήσθω εν παρόδω- θα πρέπει να απορούν γιατί μια χώρα πανηγυρίζει τόσο έντονα για τη δράση μιας ιδιωτικής εταιρείας.

“Η Ελλάδα, με δύο δορυφόρους στην ελληνική τροχιακή θέση, διαψεύδει παταγωδώς όσους έλεγαν ότι η χώρα μας δεν μπορεί να αξιοποιήσει τις τεχνολογίες διαστήματος. Σκεφτείτε μόνο ότι πριν από δύο χρόνια, δεν είχαμε δικούς μας δορυφόρους”, δήλωσε επ’ ευκαιρία ο Νίκος Παππάς. Όσοι σκέπτεστε ότι ούτε τώρα έχουμε ίσως πρέπει να δείτε το διάστημα με μια διαφορετική -πιο διασταλτική- οπτική.

Ο κος Παππάς, συνοδευόμενος από τον επικεφαλής της ελληνικής NASA κο Πρωτοπαππά (ναι αυτόν με τοn Άγιο Πορφύριο του Καυσοκαλυβίτη) βρέθηκαν στις εγκαταστάσεις της LM, μίλησαν για δορυφόρους και άλλα διαστημικά αλλά δεν είπαν κουβέντα για τη “βόμβα” που έριξε προχθές η αμερικανική Κυβέρνηση και διέρρευσε δια του πρακτορείου Reuters. Ότι δηλαδή η Ελλάδα βρίσκεται μεταξύ των 5 χωρών που δυνητικά μπορούν να πωληθούν πολεμικά αεροσκάφη τύπου F35.

Βλέπετε η Lockheed Martin εκτός από δορυφόρους φτιάχνει -ω τι σύμπτωση- και πολεμικά αεροπλάνα. Ο Υπουργός ΨΗΠΤΕ βεβαίως δεν μπορεί να ασχολείται με τέτοια πεζά θέματα. Η κατάκτηση του διαστήματος είναι ο μόνος και απόλυτος στόχος…

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ