Εξώδικο Κραουνάκη στον Μπακογιάννη για τη συναυλία με την Πρωτοψάλτη

11 mins read

Το ‘πε και το ‘κανε ο Σταμάτης Κραουνάκης κι έστειλε εξώδικο στον Δήμαρχο Αθηναίων για τη συναυλία που πραγματοποιήθηκε με την Άλκηστη Πρωτοψάλτη εν μέσω πανδημίας.

Η εξώδικη διαμαρτυρία απεστάλη στις 29/4 και επικεντρώνεται στην πλήρη αδιαφορία της κυβέρνησης για την επιβίωση των ανθρώπων του Πολιτισμού.

«Είναι πολύ σιχαμερό, θα κινηθώ νομικά», είχε προαναγγείλει ζητώντας να του καταβληθεί ένα ποσό ως αποζημίωση γιατί ακούστηκαν δικά του τραγούδια χωρίς την άδειά του.

O Σταμάτης Κραουνάκης χαρακτηρίζει ως «σκηνοθετημένη» και προς «πολιτική εκμετάλλευση» την εν κινήσει συναυλία της Άλκηστης Πρωτοψάλτη που διέσχισε τους αθηναϊκούς δρόμους και το Μέγαρο Μαξίμου. Ο κ. Κραουνάκης κάνει λόγο για παραβίαση των πνευματικών του δικαιωμάτων.

«Επειδή κάθε μέλος του οικείου επαγγελματικού σωματείου ευρίσκεται αντιμέτωπο, έχοντας ψυχικά και οικονομικά καταρρεύσει, με την επιδεικτική αδιαφορία των ταγών -θεατών άμα, ίδετε πρωθυπουργό, και την παντελή αισθήματος αλληλεγγύης και σεβασμού προς τα πνευματικά δικαιώματα», τονίζει και συνεχίζει αποκαλώντας παράνομη την εκτέλεση των μουσικών του δημιουργημάτων ενώπιον του Κυριάκου Μητσοτάκη, η οποία έγινε εν αγνοία των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου.

Με φόντο τα προαναφερθέντα, ο γνωστός καλλιτέχνης ζητά να μην επαναληφθεί η παράνομη συμπεριφορά του Δημάρχου, δίνοντας προθεσμία 5 ημερών προκειμένου να ενημερωθεί αρμοδίως για το ποσό που θα του καταβληθεί. «Το ποσό, να είστε βέβαιοι, θα διατεθεί δια του πάσχοντες και αδυνατούντες να εξοικονομήσουν τα αναγκαία καλλιτέχνες – δημιουργούς», ξεκαθαρίζει και αιτείται την ενίσχυση του συνόλου των καλλιτεχνών – μουσικών δημιουργών.

Facebook Comments