ΑρχικήΠαραπολιτικάEυρωψηφοδέλτιο ΜέΡΑ25: Συμμετέχουν οι ηθοποιοί Καρακίτσου και Χρανιώτης

Eυρωψηφοδέλτιο ΜέΡΑ25: Συμμετέχουν οι ηθοποιοί Καρακίτσου και Χρανιώτης

Τα πρώτα ονόματα των υποψηφίων, στον δρόμο προς τις ευρωεκλογές, παρουσίασε ο πρόεδρος του κόμματος «ΜέΡΑ25» Γιάνης Βαρουφάκης.

Ο κ. Βαρουφάκης προανήγγειλε κοινή κάθοδο στις Ευρωεκλογές του κόμματός του με την «Ενωτική πρωτοβουλία» και την «Ανατρεπτική Οικολογική Αριστερά». Μεταξύ των πρώτων ονομάτων που θα είναι υποψήφιοι είναι οι πρώην ευρωβουλευτές Γιάνης Βαρουφάκης, Ηρώ Διώτη, Λίτσα Αμανατίδου Πασχαλίδου και Κλέων Γρηγοριάδης και πρόσωπα από άλλους χώρους, όπως ο Δημήτρης Ζερβουδάκης, η Βασιλική Αθανασοπούλου, η Νένα Βενετσάνου, ο Γιώργος Χανιώτης και η Μαρία Καρακίτσου.

Στην ανακοίνωσή το το κόμμα αναφέρει ότι «Δηλώνουμε σήμερα με την παρουσία μας, τη συμμετοχή μας στις ερχόμενες Ευρωεκλογές και την εκκίνηση της προεκλογικής μάχης του ενωτικού, συμμαχικού μας σχήματος: Ενωτική Πρωτοβουλία – ΜέΡΑ25 | Ανατρεπτική, Οικολογική Αριστερά.

Η κοινή μας κάθοδος φιλοδοξεί να λειτουργήσει ως ένα ανοιχτό κάλεσμα, ως μια συμπόρευση όλων αυτών των πολιτικών φορέων, οργανώσεων και ανθρώπων των κινημάτων και των ενεργών διεκδικήσεων, που δεν το βάζουν κάτω. Που υψώνουν το ανάστημά τους στη ζοφερή πραγματικότητα των funds, των καρτέλ, του αφανισμού των Παλαιστινίων και των χιλιάδων νεκρών από τις πολεμικές νατοϊκές επεμβάσεις, της λεηλασίας της φύσης και του περιβάλλοντος, της διάλυσης του κράτους δικαίου, της Ολιγαρχίας και των πολιτικών της εκπροσώπων. Που μάχονται κατά της ακρίβειας, της συνεχιζόμενης οικονομικής εξαθλίωσης των λαϊκών στρωμάτων, των πλειστηριασμών που κάνουν τα κοράκια, της τεράστιας αναδιανομής πλούτου υπέρ των λίγων.

Συγκροτούμε ένα κοινωνικό μέτωπο, στη βάση της συλλογικότητας πνεύματος ενότητας, μαζί με πολιτικές δυνάμεις και πολιτικούς φορείς, ανένταχτους αγωνιστές και ανένταχτες αγωνίστριες που συμμετέχουν στα κινήματα, φοιτητές και φοιτήτριες, ανθρώπους της τέχνης και του πολιτισμού, πανεπιστημιακούς. Συμμετέχουμε στις Ευρωεκλογές του Ιουνίου, με κεντρικά προτάγματα την Ειρήνη, την Αξιοπρεπή διαβίωση και την Περιβαλλοντική Δικαιοσύνη. Η ενωτική μας πρωτοβουλία ξεκινάει σήμερα, ενώ διατηρεί ανοιχτό κάλεσμα συμπαράταξης προς κάθε αγωνιστική δύναμη, προς κάθε αγωνιστή και αγωνίστρια.

Η μαχητική αντιπολίτευση στο Ευρωκοινοβούλιο απέναντι στο οικοδόμημα της Ε.Ε. είναι αναγκαία! Η ατέλειωτη πολεμική προετοιμασία, η αιώνια λιτότητα και η εργασιακή επισφάλεια για τους πολλούς, η αδράνεια μπροστά στην σφαγή του Παλαιστινιακού λαού, η διάλυση του περιβάλλοντος στο όνομα του “Πράσινου καπιταλισμού”, ο αυταρχισμός δεν πρέπει να μείνουν αναπάντητα.

Μπορούμε να έχουμε πραγματικό αντιπολιτευτικό αντίκτυπο στο Ευρωκοινοβούλιο. Έτσι, επιδιώκουμε να τροφοδοτήσουμε στην Ελλάδα την ανασυγκρότηση μιας ισχυρής αντιπολίτευσης απέναντι στην λεηλασία της κοινωνικής πλειοψηφίας από την κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Είμαστε εδώ! Υπερασπιζόμαστε την Ειρήνη, τον κόσμο της εργασίας, τον δημόσιο χώρο και τα συλλογικά δικαιώματα , το περιβάλλον μπροστά στην κλιματική καταστροφή. Στεκόμαστε απέναντι σε αυτούς που λεηλατούν τις ζωές μας.

Προχωράμε!

Τα πρώτα ονόματα των υποψήφιων ευρωβουλευτών και ευρωβουλευτριών είναι:

Πανεπιστημιακοί:

Νίκος Θεοχαράκης, ΕΚΠΑ
Αλεξάνδρα Κορωναίου, Πάντειο
Κώστας Λαπαβίτσας, Λονδίνο
Σεραφείμ Σεφεριάδης, Πάντειο

Από τα κινήματα:

Πάολα Ρεβενιώτη, ακτιβίστρια για την ισότητα
Βασιλική Αθανασοπούλου, νομικός
Φαίη Τζανετουλάκου, ακτιβίστρια για το περιβάλλον
Χάρης Τσιμιτάκης, φοιτητής ιατρικής Αθηνών

Καλλιτέχνες:

Νένα Βενετσάνου, Μουσικός
Δημήτρης Ζερβουδάκης, Μουσικός
Μαρία Καρακίτσου, Ηθοποιός
Γιώργος Χρανιώτης, Ηθοποιός

Πρώην Βουλευτές:

Γιάνης Βαρουφάκης, Γραμματέας ΜέΡΑ25
Κλέων Γρηγοριάδης, πρώην βουλευτής Β3 Αθηνών
Ηρώ Διώτη, πρώην βουλεύτρια Λάρισας
Αμμανατίδου-Πασχαλίδου Λίτσα, πρώην βουλεύτρια Β Θεσσαλονίκης