Ευρωψηφοδέλτιο…τρίτου κόμματος 

11 mins read

Δεν ξέρουμε, αν τελικά ο Αλέξης Τσίπρας θα καταφέρει να προσθέσει στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ κάποιο βαρύ, υπουργικό όνομα, προκειμένου να το ενισχύσει. Αυτό, πάντως, που συζητείται ευρέως είναι ότι, μέχρι στιγμής, το ευρωψηφοδέλτιο του κυβερνώντος κόμματος υπάγεται στη λεγόμενη…κατηγορία φτερού. 

 Δεν είναι απλά ελλιποβαρές δε, αλλά και προβληματικό. Σε αυτό, για παράδειγμα, περιελήφθησαν στελέχη όπως ο Παναγιώτης Κουρουμπλής που έφεραν σε πρόδηλη αμηχανία τον κομματικό οργανισμό του ΣΥΡΙΖΑ. Ο κ. Κουρουμπλής με τις φωτογραφίες του με τον Μητροπολίτη Αμβρόσιο. Νωρίτερα ήταν η Μυρσίνη Λοϊζου με τη σύνταξη της θανούσης μητέρας της και τις απόψεις της για τρομοκράτες και λοιπούς αντιεξουσιαστές. 

 Μέχρι στιγμής, συνεπώς, ελάχιστοι είναι αυτοί που μπορεί να πει κανείς ότι είναι «εκλόγιμοι». Για παράδειγμα, δυνατά χαρτιά είναι οι νυν ευρωβουλευτές, Δημήτρης Παπαδημούλης, Στέλιος Κούλογλου και Κωνσταντίνα Κούνεβα. Μετά υπάρχει ο Πέτρος Κόκκαλης. Και μετά το χάος. Η Έλενα Κουντουρά είναι πρόσωπο με συμπάθειες, αλλά θα ψηφιστεί από ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ ή Κεντροαριστερούς; Ο Σπύρος Δανέλλης είναι συμπαθής και αξιοπρεπής, αλλά στο Ηράκλειο έπαιρνε 3.000 σταυρούς. Φυσικά, διάφοροι από τον χώρο των Δικαιωμάτων και των κινημάτων δεν έχουν καμία απολύτως εκλογική τύχη.

 

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα βγάλει 5 έδρες στο κακό σενάριο, 6 στο καλό, εφόσον είναι δεύτερο κόμμα. Αυτή τη στιγμή, όμως, δεν μπορεί να φανταστεί κανείς, διαβάζοντας διαγώνια τα ονόματα που έχουν ανακοινωθεί, ποια είναι τα 5 με 6 φαβορί. Και αυτό θεμελιώδες πρόβλημα για τον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος εξακολουθεί να βασίζεται στον Αλέξη Τσίπρα για να «τραβήξει» το κάρο, καθώς δεν προσελκύει κάποιο στέλεχος της Κεντροαριστεράς με βαρύτητα και ευρείες κοινωνικές αναφορές.

 

Ο εξ απορρήτων

Facebook Comments