Φωτό της αίθουσας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με το όνομα Παπανδρέου

7 mins read

Στις 6 Ιουλίου θα γίνει επίσημη ονοματοδοσία μιας αίθουσας στο Στρασβούργο, στο κτίριο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, με το όνομα «Ανδρέας Παπανδρέου».

Πριν από μία τετραετία ο Νίκος Ανδρουλάκης έθεσε το θέμα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και στην ευρωομάδα των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών, στην οποία ανήκει το ΠΑΣΟΚ. Οι επικείμενες ευρωεκλογές, όμως, και λίγο αργότερα η πανδημία, έφεραν και τις αντίστοιχες καθυστερήσεις. Ο Ανδρουλάκης όμως επέμεινε και μαζί με την επικεφαλής του S&D, Ιράτσε Γκαρθία Πέρεζ, κατέθεσαν εκ νέου το αίτημα.

Λίγο πριν από τις εσωκομματικές εκλογές του Κινήματος Αλλαγής, τον Νοέμβριο του 2021, το αίτημα έγινε δεκτό και σε λίγες εβδομάδες αναμένεται η επίσημη τελετή. «Μετά από προσπάθεια τριών ετών, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο τιμά τον Ανδρέα Παπανδρέου. Ο Ανδρέας Παπανδρέου ήταν ένας από τους σημαντικότερους προοδευτικούς ηγέτες της σύγχρονης Ευρώπης και αγωνίστηκε για την ενίσχυση της δημοκρατίας, την κοινωνική δικαιοσύνη και αλληλεγγύη μεταξύ των λαών», έλεγε τότε ο Ανδρουλάκης για την αίθουσα.”

Αυτή είναι η αίθουσα με το όνομα του Α. Παπανδρέου

Facebook Comments