Κούγιας: «Γιατί αρνήθηκα να υπερασπιστώ αυτόν που μαχαίρωσε τον σκύλο»

11 mins read

Ο Αλέξης Κούγιας αρνήθηκε δημόσια να υπερασπιστεί τον έναν εκ των δύο δραστών που φέρονται να κακοποίησαν ένα σκυλί τραυματίζοντάς το πολύ σοβαρά στην περιοχή της Άνω Νεάπολης στη Νίκαια.

Ο 54χρονος καθηγητής που κατηγορείται για τη βίαιη κακοποίηση ενός σκυλιού απευθύνθηκε στον γνωστό ποινικολόγο, ο οποίος όμως αρνήθηκε χαρακτηρίζοντας τον «απάνθρωπο» και κάνοντας λόγο για ακραία αντικοινωνική προσωπικότητα.

Μάλιστα, ο Αλέξης Κούγιας στην ανακοίνωσή του σημειώνει πως «δυστυχώς για το αδίκημα αυτό δεν υπάρχει δικαίωμα παραστάσεως προς υποστήριξη της κατηγορίας, διότι θα προσφερόμουν να παραστώ δωρεάν».

Ολόκληρη η ανακοίνωση του Αλέξη Κούγια:

«Δεν συνηθίζω επί όλες αυτές τις δεκαετίες που ασκώ το λειτούργημά μου να δημοσιοποιώ σε ποιες υποθέσεις μέχρι σήμερα όλες αυτές τις δεκαετίες έχω αρνηθεί να προσφέρω τις υπηρεσίες μου.

Το κάνω σήμερα, γιατί θέλω να δώσω ένα μήνυμα με όση αξία έχει όταν προέρχεται από εμένα.

Μου ζητήθηκε πριν από λίγη ώρα να τον υπερασπιστώ ο απάνθρωπος αυτός συνάνθρωπός μας που μαχαίρωσε το ανυπεράσπιστο σκυλάκι στην Νίκαια. Του αρνήθηκα κατηγορηματικά, παρά το ότι πιστεύω και το έχω κάνει πράξη ότι ο κάθε συνάνθρωπός μας δικαιούται υπερασπίσεως, ακόμη και για το πιο σκληρό έγκλημα.

Το να μαχαιρώνεις όμως το μεγαλύτερο φίλο του ανθρώπου, το σκύλο, και μάλιστα με μαχαίρι, δείχνει ότι είσαι μια ακραία αντικοινωνική προσωπικότητα που δεν έχει κανένα από τα χαρακτηριστικά που κάνουν τον άνθρωπο να διαφέρει από τα άγρια ζώα που λειτουργούν μόνο με το ένστικτό τους για να επιβιώσουν.

Δυστυχώς για το αδίκημα αυτό δεν υπάρχει δικαίωμα παραστάσεως προς υποστήριξη της κατηγορίας, διότι θα προσφερόμουν να παραστώ δωρεάν».

Facebook Comments