Γιατί ο Φαήλος Κρανιδιώτης αποκαλεί Ιζνογκουντ τον Μπογδάνο

9 mins read

Σε σχόλιο του για την διαγραφή του Κωνσταντίνου Μπογδάνου, ο Φαήλος Κρανιδιώτης τον χαρακτηρίζει Ιζνογκουντα, λέγοντας «Είχαμε μπλέξει με τον Ιζνογκουντ».

Παράλληλα δίνει και το στίγμα του κόμματος αναφέροντας «Είμαστε φιλελεύθεροι πατριώτες όχι αντιπολιτευτικό παράρτημα του ΣΥΡΙΖΑ».

Ποιος ειναι ο Ιζνογκουντ

Ο Ιζνογκούντ  είναι γαλλική σειρά κόμικ που δημιουργήθηκε από τον σεναριογράφο Ρενέ Γκοσινί και τον σχεδιαστή Ζαν Ταμπαρί. Το όνομα της σειράς είναι λογοπαίγνιο στην αγγλική γλώσσα (η λέξη “Ιznogoud” είναι γαλλική προφορική έκδοση της φράσης “He is no good”, που στα ελληνικά σημαίνει “είναι άχρηστος”) και αναφέρεται στον κεντρικό χαρακτήρα της. Η σειρά έχει μεταφραστεί σε πολλές γλώσσες, συμπεριλαμβανομένων και των ελληνικών.

Τα γεγονότα λαμβάνουν μέρος κυρίως στη Βαγδάτη, αλλά και στις γύρω περιοχές, ενώ δεν λείπουν καθόλου και τα ταξίδια στο χρόνο. Ο Ιζνογκούντ είναι ο Μεγάλος Βεζίρης του χαλιφάτου κι έχει βάλει ως μοναδικό στόχο στη ζωή του να εκθρονίσει τον Χαρούν Ελ Πουσάχ, ο οποίος και είναι ο Χαλίφης. Ο Ιζνογκούντ επαναλαμβάνει συνεχώς τη φράση “Θέλω να γίνω χαλίφης στη θέση του χαλίφη!”. Ο Ιζνογκούντ έχει επίσης στο πλάι του έναν πιστό και ελαφρώς ηλίθιο (αν και όχι και τόσο ηλίθιο μερικές φορές) βοηθό, ονόματι Ντιλά Λαράτ, ο οποίος τον βοηθά στην προσπάθεια εκπλήρωσης των σχεδίων του.

Facebook Comments

Τελευταία Νέα