Γιατρομανωλάκης: «Γι αυτό είπα ότι είμαι γκέι»

8 mins read

Ο υφυπουργός Πολιτισμού Νικόλας Γιατρομανωλάκης μίλησε στα “Παραπολιτικά” και την Σάσα Σταμάτη για όλα και για προσωπικά θέματα:

Γιατί πιστεύετε ότι έγινε τόση συζήτηση γύρω από το ότι είστε ο πρώτος ανοιχτά «γκέι» υφυπουργός της χώρας;

Ακριβώς γιατί ήμουν ο πρώτος. Πάντοτε, όταν κάτι αλλάζει, προκαλείται ένα ενδιαφέρον. Πολλώ δε μάλλον όταν σπάει ένα ταμπού.

Γιατί επιλέξατε να πείτε ανοιχτά ότι είστε «γκέι»;

Αν το έκρυβα, τι μήνυμα θα έδινα; Ειδικά απέναντι στη νέα γενιά. Ότι θα πρέπει να ντρέπονται, να φοβούνται και να κρύβονται; Ότι δεν πρέπει να είναι ο εαυτός τους; Ότι θα πρέπει να διαλέξουν μεταξύ των ονείρων τους και της αλήθειας τους; Τα πράγματα αλλάζουν. Αυτό φαίνεται και από τη σπουδαία πρωτοβουλία του πρωθυπουργού να συστήσει την επιτροπή για τη διαμόρφωση εθνικής στρατηγικής για την ισότητα των ΛΟΑΤΚΙ+.

Γιατί δεν είστε μέλος της επιτροπής;

Το χαρτοφυλάκιο που μου έχει αναθέσει ο πρωθυπουργός είναι αυτό του σύγχρονου πολιτισμού και απαιτεί όλον μου τον χρόνο. Εξάλλου, πρόκειται για μια επιτροπή που απαρτίζεται από εξαιρετικά και ικανότατα άτομα, τα οποία γνωρίζουν τα θέματα σε βάθος. Από εκεί και πέρα, προφανώς και στηρίζω με όλες μου τις δυνάμεις κινήσεις που προάγουν τα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ+, έτσι ώστε να γίνουν ισότιμα μέλη της κοινωνίας μας.

Facebook Comments