Γιώργος Τσίπρας: «Ούτε εγώ τον ήξερα τον Κασσελάκη, αλλά εκπροσωπεί καλύτερα τον μετασχηματισμό… »

13 mins read

Kάθε μέρα που περνά, μετά τη μεγάλη νίκη του Στέφανου Κασσελάκη, τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, επιχειρούν να περιγράψουν «τι είναι αυτό το κάτι» που κάνει τον υποψήφιο πρόεδρο σχεδόν αδιαφιλονίκητο φαβορί για τη διαδοχή Τσίπρα.

Ενας εξ αυτών και ο εξάδελφος του πρώην πρωθυπουργού και απερχόμενου προέδρου, Γιώργος Τσίπρας, ο οποίος στο σχόλιό του το πρωί της Δευτέρας στην ΕΡΤ, έκρινε ότι ο Στέφανος Κασσελάκης «εκπροσωπεί καλύτερα τον μετασχηματισμό του ΣΥΡΙΖΑ»…

«Δυστυχώς -είπε ο κ. Τσίπρας- ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπήκε στην αναγκαία πορεία μετασχηματισμού μετά το 2019, την οποία είχε εξαγγείλει ο Αλέξης Τσίπρας το ίδιο βράδυ των εκλογών και είναι κάτι το οποίο έστω και τώρα μπορεί να ξεκινήσει να γίνεται και το εκπροσωπεί καλύτερα ο κ. Κασσελάκης».

Δεν τον ήξερα…

«Νομίζω ότι ο Στέφανος Κασσελάκης είναι κοντά σε αυτό που ήθελε και ο κόσμος, όπως εκφράστηκε χθες. Θέλει έναν άλλο ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό εκφράστηκε καθαρά και στις δύο βουλευτικές εκλογές με αρνητικό τρόπο. Χθες στις εσωκομματικές εκλογές για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ εκφράστηκε με έναν θετικό τρόπο με τη μεγάλη νίκη ενός ανθρώπου που εμφανίστηκε στην κούρσα πριν περίπου έναν μήνα», πρόσθεσε, ομολογώντας ότι ούτε ο ίδιος τον γνώριζε πριν εμφανιστεί στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ.

Με άλλα λόγια, καλύτερα το νέο και άγνωστο παρά το «δοκιμασμένο» και (εκ του αποτελέσματος) αποτυχημένο πολιτικό προσωπικό…

Κατά τα άλλα, ο κ. Τσιπρας προσπάθησε να αναδείξει ότι ο κ. Κασσελάκης έχει εκφράσει έναν πολιτικό λόγο και  δεν είναι απλά ένα πρόσωπο και μια εικόνα και ότι υπάρχουν στελέχη γύρω του.

«Σε ό,τι αφορά την ανάγκη να υπάρξει μια σοβαρή και μαχητική αντιπολίτευση απέναντι στην κυβέρνηση Μητσοτάκη προφανώς με βρίσκει σύμφωνο και αυτό εκφράζεται καλύτερα και περισσότερο από αυτή την πλευρά. Σε ό,τι αφορά την ανάγκη να ξαναυπάρξει προοδευτική κυβέρνηση στον τόπο είναι και πάλι κάτι που με εκφράζει καλύτερα», κατέληξε στο σχόλιό του ο πρώην υπουργός. Πηγή:

Facebook Comments