Η Ακρίτα ζητά παρέμβαση της Σακελλαροπούλου για τον Κουφοντίνα

11 mins read

H Έλενα Ακρίτα, με ανάρτηση της στο Facebook, εγκαλεί την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου για το Δημήτρη Κουφοντίνα.
Πιο συγκεκριμένα, η Έλενα Ακρίτα ασκεί κριτική στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας, γιατί – όπως υποστηρίζει η δημοσιογράφος – δεν παρεμβαίνει έτσι ώστε να μεταβεί ο Κουφοντίνας στις φυλακές Κορυδαλλού. 
Σχολιάζει, δε, χαρακτηριστικά: «Την εκκωφαντική σιωπή σας για τον Δημήτρη Κουφοντίνα θα την σπάσετε πριν ή μετά τον θάνατο του κρατουμενου;».
Συνεχίζει λέγοντας πως πρόκειται για κυβερνητική «αυθαιρεσία», και ρωτάει την Πρόεδρο της Δημοκρατίας αν μπορούν οι ώμοι της «να σηκώσουν το βάρος μιας πρωτοφανούς – για τα ευρωπαϊκά δεδομένα του 21ου αιώνα – κυβερνητικής ‘αυθαιρεσίας’, για να μην πούμε τίποτα χειρότερο;».
Καταλήγει γράφοντας πως η σιωπή είναι συνενοχή.
Αναλυτικά η ανάρτηση της Ε. Ακρίτα
«Κυρία Πρόεδρε της Δημοκρατίας, κυρία Katerina Sakellaropoulou
Την εκκωφαντική σιωπή σας για τον Δημήτρη Κουφοντίνα θα την σπάσετε πριν ή μετά τον θάνατο του κρατουμενου; 
Πήρατε όρκο να διαφυλάξετε το Σύνταγμα και τους νόμους. Ποια θα είναι η δικαιολογία σας για την μη μεταγωγή του στη φυλακή «από την οποία προήλθε» όπως ρητά γράφει ο ν. 4760/2020 και στην οποία εξέτιε αρχικά την ποινή του; 
Αντέχουν, κυρία Πρόεδρε, οι ώμοι σας να σηκώσουν το βάρος μιας πρωτοφανούς – για τα ευρωπαϊκά δεδομένα του 21ου αιώνα – κυβερνητικής ‘αυθαιρεσίας’, για να μην πούμε τίποτα χειρότερο; 
Η σιωπή είναι συνενοχή. H στάση σας έστω και την τελευταία στιγμή θα υπαγορεύσει την υστεροφημία σας στην νεότερη Ιστορία της Ελλάδας.»
 
 

Κυρία Πρόεδρε της Δημοκρατίας, κυρία Katerina Sakellaropoulou
Την εκκωφαντική σιωπή σας για τον Δημήτρη Κουφοντίνα θα…
Δημοσιεύτηκε από Elena Akrita στις Τρίτη, 23 Φεβρουαρίου 2021

Facebook Comments